societat

Comença la quarta fase de l’estudi de prevalença de la COVID-19 a la població balear

A les Illes Balears hi seran citades 4.934 persones: 2.497 a Mallorca, 973 a Menorca, 1.014 a Eivissa i 450 a Formentera

Imatge d'arxiu. /EFE


La Conselleria de Salut inicia aquest dilluns la quarta fase de l’ENE-COVID, l’estudi epidemiològic d’abast estatal de la infecció pel SARS-CoV2, dissenyat pel Ministeri de Sanitat i l’Institut de Salut Carles III. A les Illes Balears hi seran citades 4.934 persones: 2.497 a Mallorca, 973 a Menorca, 1.014 a Eivissa i 450 a Formentera. A la mostra poblacional hi ha persones de tots els grups d’edat i localitzacions geogràfiques.

De fet, avui han començat les telefonades, que es coordinen per mitjà de l’atenció primària i hospitalària de les diferents illes, i a partir del dia 16 s’iniciarà la presa de mostres.

L’estudi, explica la conselleria en un comunicat, contempla prendre mostres de totes les persones que conviuen en un mateix domicili. Això li dona més representativitat i, a més, pot permetre diferenciar entre les infeccions noves que tenen lloc per transmissió comunitària i les que es puguin estar produint dins les llars.

A mitjans de juny, la tercera fase de l’estudi de seroprevalença va mostrar que les Illes Balears eren la comunitat on menys s’havia propagat la COVID-19, amb un 1,4 % de la població balear que havia desenvolupat anticossos contra el coronavirus.

Amb aquesta nova fase de l’estudi es pretén estimar el percentatge de la població espanyola que ha estat en contacte i ha desenvolupat anticossos contra el coronavirus SARS-CoV-2. Aquest fet és conegut amb el concepte de seroprevalença. L’estudi també pretén valorar com ha evolucionat la immunitat en aquelles persones que havien estat positives.

En tractar-se de la mateixa població determinada per l’Institut Nacional d’Estadística en les primeres tres fases, el Servei de Salut fa una crida i els anima a continuar col·laborant.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Pollença ja ha destinat 300.000 euros a comprar aliments per a famílies necessitades

Aquest desembre afegeixen a les bosses productes típics de Nadal

L’exposició d’Arqueologia Urbana se’n duu el Premi de Disseny Laus d’Or

La responsable d'aquest disseny és l'estudi Roseta i Oihana, dirigit per la menorquina Roseta Mus

El Consell de Menorca gestionarà el 2021 els comptes més alts de la seva història: 108 milions

Destina mig milió a finalitzar el tram Alaior-Maó i crea un nou fons de contingència de 2 milions d'euros

Salut denega la petició de cessament del gerent i la directora mèdica del Mateu Orfila

Diu que els treballadors no tenen potestat per decidir qui ocupa els càrrecs de responsabilitat