X

Comença la recuperació de l’ecosistema dunar on s’ubicava el quiosquet de Mondragó

El conseller de Medi Ambient en funcions ha defensat la demolició del baret com un dels projectes més emblemàtics del seu mandat

22/06/2023

Comença la recuperació de l’ecosistema dunar on s’ubicava el quiosquet de Mondragó

Els operaris de l’Ibanat han començat a ressembrar l’espai que fins fa un mes ocupava l’històric quiosquet de cala Mondragó. El conseller de Medi Ambient en funcions, Miquel Mir, ha comprovat en primera persona el resultat de la demolició d’aquesta instal·lació, que va ocupar una part de la platja durant més de 40 anys. Mir ha dit que la demolició d’aquest baret és un dels projectes emblemàtics de la seva conselleria i ha recordat que els sistemes dunars són fonamentals per a la lluita contra els efectes del canvi climàtic.

Perquè la zona dunar es regeneri, hi han instal·lat sistemes de captació d’arena i han senyalitzat la zona per evitar-hi el pas de persones. A partir de l’octubre, i coincidint amb l’època de pluges, ressembraran la zona amb vegetació pròpia d’aquest ecosistema. S’han previst 700 exemplars, d’espècies com el card marí, el margall de platja o el lliri de mar.

L’Ajuntament de Santanyí té prevista la instal·lació d’un nou baret, que serà, però, desmuntable i s’ubicarà fora de l’arena, en un espai que ara es destina als contenidors de fems.

22/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT