menorca

Comença la rehabilitació de l’aljub des Mercadal

També es preveu la recuperació d'un altre enclavament patrimonial de Menorca, el pont de sa Bova, a Ferreries


Ja ha començat la restauració de l’aljub des Mercadal, una construcció feta durant de la dominació britànica. La rehabilitació és complexa perquè es fa d’acord amb les mateixes tècniques i materials que al segle XVIII. Aviat, també començarà la recuperació d’un altre enclavament patrimonial de Menorca, el pont de sa Bova, a Ferreries.

El dipòsit des Mercadal es va fer per ordre del governador britànic Richard Kane per abastir d’aigua les tropes entre Ciutadella i Maó, i per a millorar la qualitat de vida dels mercadalencs. Durant tres segles, els veïns han anat a cercar l’aigua de pluja a l’aljub, fins que fa dos anys el mal temps el va malmetre i obligar a tancar. La restauració es fa de manera artesanal amb pedra i morter i gens de ciment, tal com es va construir fa gairebé 300 anys. Les obres, que s’allargaran un any, costen 250.000 euros finançats pel Govern, el Consell i l’Ajuntament.

En els mesos vinents, també es rehabilitarà un pont del Camí d’en Kane de Ferreries, el de sa Bova. El Consell ha reservat 140.000 euros per a contribuir en les dues obres en els pressupostos de 2021.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

El golàs de Paula Tur, insuficient perquè el Sant Lluís sumi al camp del Vic Riuprimer

L'equip de Berlinghieri s'avança a la primera part, però Núria i Maillo culminen la remuntada (2-1) per a les catalanes;...

Sant Antoni, la festa del foc, els dimonis i les gloses

L'ànima de Mallorca és santantoniera d'ençà del s XIII. Sant Antoni és festa, foc, menjar i beure, i ,sobretot, el...

L’Albacete, descomunal des del triple, desactiva l’Hestia i li guanya el basket-average particular

El col·lapse de l'equip de Zamora a l'inici del darrer quart, definitiu (73-85); Tamayo, Blat i Mejías, màxims anotadors amb...

Es Diari Menorca celebra els seus 80 anys de vida amb reconeixements a tots els àmbits

Durant la gala es varen lliurar fins a cinc premis periodístics i cinc premis als Protagonistes de la Vida Menorquina