X

Comença la temporada de la fruita de tardor

Mentre que els mercats acullen gínjols, magranes i caquis, ja no es veuen tant arboces ni aranyons

05/10/2022

Comença la temporada de la fruita de tardor

A la finca Sa Vinyota d’Inca recullen aquests dies caquis de les gairebé 3 quarterades de caquiers que hi tenen sembrats. Enguany, entre la sequera i la forta calor de l’estiu, l’arbre ha patit molt, i això fa que el caqui sigui més petit. Aquí, a més, si un any normal recollien uns 40 mil quilos, aquesta temporada, diuen, esperen poder arribar a les 25 tones.

I és que el caqui és una fruita molt delicada i que madura molt aviat fora de l’arbre. Per això, la seva producció a gran escala és escassa a Mallorca; de fet, aquesta és una de les poques finques que encara fa caquis, i els ven a Mercapalma.

Un altre producte de finals d’estiu i principi de la tardor és el gínjol. És un fruit que requereix moltes cures, per això aquí fa uns anys ja retiraren tot un sementer de 800 ginjolers, perquè no els retia. Als mercats encara es venen gínjols que es troben al final de la seva temporada; també hi ha caquis, i ara comencen les magranes.

El que no es troba normalment als mercats són els altres productes de la tardor autòctona, com ara arboces, nesples, codonys, aranyons… Productes tardorals que, mentre van desapareixent dels mercats i les fruiteries, resisteixen, però, a les cases particulars.

05/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT