societat

Comença la temporada de pesca de la llampuga

L'any passat 34 barques en capturaren uns 113.000 quilos que suposaren uns ingressos per al sector de mig milió d'euros.

Comen%C3%A7a+la+temporada+de+pesca+de+la+llampuga

Avui comença la temporada de pesca de llampuga que s’allargarà fins el 31 de desembre. Un total de 34 embarcacions a Mallorca participaràn en la seva pesca. L’any passat en capturaren uns 113.000 quilos que suposaren uns ingressos per al sector de mig milió d’euros.

“És una pesca sostenible i és una pesca objectiu, és a dir, quan agafes llampuga, agafes llampuga, pàmpols, i poca cosa més i és de temporada. És molt selectiva. És una pesca molt esperada”, explica el president de la Federació Balear de Confraries de pescadors, Domingo Bonnin, que assegura, a més, que és una pesca rentable i neta pels pescadors.

Per la seva banda, els peixeters esperen amb ganes l’arribada d’aquest peix. Na Maribel, de Peixos s’Ancora, assegura que és un peix molt esperat i ja fa una setmana que els clients ja en demanen. “És un peix de temporada. La setmana passada ens en començaven a demanar. Ja ho saben que les primeres són més petites, per fer torrades. Estam contents. Ja veurem com comença aquesta temporada, si n’hi ha molta i si és més barata que altres anys”.

Existeix la creença que perquè la llampuga sigui més bona ha de fer fred i, millor, si ha fet tempesta. Però això no és res més que un mite.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Quatre de cada deu adolescents estan preocupats per la covid, segons UNICEF

La crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia se situa com la segona major preocupació per als enquestats

El PIAT de Mallorca ja preveu la prohibició de lloguer turístic a plurifamiliars a Palma

Després de la sentència del TSJIB, que en tomba la prohibició que va fer Cort, el batle recorda que tanmateix...