societat

Comença la vacunació massiva a les residències: “Necessitam la vacuna per tornar-nos a abraçar”

Un 60% dels usuaris i treballadors de centres de Mallorca ha donat el consentiment per rebre el vaccí


Primer dia de vacunació en paral·lel contra la covid a les residències de Mallorca i Menorca. Es preveu vacunar en un sol dia més de 1.400 usuaris i gairebé un milenar de professionals de 25 de les 57 residències que hi ha a les Illes. A Mallorca, aquesta vacunació massiva ha començat a la llar d’ancians de Palma. Al llarg del dia d’avui la vacuna arribarà a 17 centres públics, privats i concertats al llarg del matí i capvespre.

A la residència Borenco de Palma han celebrat l’arribada del vaccí amb aplaudiments. Així també han rebut Francisca, la primera usuària que ha estat vacunada en aquest centre. Té 81 anys i diu que no ha notat la punxada. La pràctica totalitat dels 77 usuaris han donat el consentiment per rebre el vaccí, entre aquests una resident de cent anys. També es vacunaran la cinquantena de treballadors que hi ha a la residència.

Els centres que han rebut avui la vacuna no tenen casos actius o han tengut una incidència molt baixa de coronavirus i, per tant, la taxa d’immunització és baixa. Han donat el seu consentiment per rebre el vaccí un 60% dels usuaris i dels treballadors de les residències i s’espera que el nombre vagi en augment amb el pas del temps.

La Llar d’Ancians és l’únic centre públic de Mallorca que avui rebrà la vacuna. Durant la pandèmia, aquí hi ha hagut 9 morts una quarantena de casos. Per això, avui reben emocionats el vaccí. En aquest centre, es vacunaran més de 300 usuaris i professionals. D’aquí a tres setmanes, rebran la segona dosi.

En total, el primer enviament de Pfizer/Biontech consta de més de 5.800 dosis per tot Balears. Una xifra que es repetirà cada setmana fins a les 73.000 vacunes el primer trimestre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Resignació en el sector de la restauració pel manteniment dels interiors tancats

Aquells que tenen terrasses saben que en dies de mal temps com els d'aquesta setmana, els ingressos també són mínims

Andratx tornarà a demanar a la justícia poder executar l’ordre de demolició de Cala Llamp

Joan Manera, batle del municipi, demana ja una resposta una vegada l'esbucament ja està licitat; i es mostra preocupat per...

Augmenten els alumnes de titulacions nàutiques oficials

La més popular és el Patró d'Embarcació d'Esbarjo

Dimarts arribaran les primeres dosis de la vacuna Janssen a Espanya

La ministra de Sanitat ha fet èmfasi que a les Balears hi ha molt poca gent que hagi rebutjat la...