món

Comença l’etapa Biden als Estats Units

El nou president electe ha enviat un missatge d'unitat


Els resultats de les eleccions als Estats Units han deixat clar que es tracta d’un país dividit. Joe Biden és el president més votat de la història però Trump, tot i les enquestes, finalment ha aconseguit més vots que al 2016 i que cap altre en exercici. En les seves primeres paraules als estatunidencs com a president electe, Biden ha enviat un missatge d’unitat:

“La nostra campanya volia representar i tenir el mateix aspecte que els americans. Ho hem fet. Ara és el moment en què l’administració sigui i actuï com els americans. Per a tots aquells que heu votat el president Trump, entenc la vostra decepció. Jo mateix he perdut diverses vegades… però ara donem-nos els uns als altres una oportunitat… Ha arribat el moment de posar fi a la retòrica violenta.”

Kamala Harris serà la primera dona i persona no blanca a convertir-se en vicepresidenta. Anit va recordar la lluita feta per les generacions de dones que l’han prececedit:

“La determinació i força de la seva visió d’allò que és possible sense la càrrega del que ha estat. I jo estic aquí gràcies a elles. I com defineix el caràcter de Joe, que hagi tengut l’audàcia de rompre amb una de les grans barreres que existeixen al nostre país i hagi triat una dona com a vicepresidenta…. pot ser sigui la primera dona a ocupar aquest despatx, però no en seré la darrera.”

Harris ha recalcat que, en aquestes eleccions, la democràcia en si mateixa estava en joc. Ara, la feina que tenen per endavant és ben difícil, en una situació de crisi sense precedents.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La vacuna d’Oxford i AstraZeneca és efectiva en un 70%

Va demostrar una efectivitat del 90%, quan se va administrar als voluntaris mitja dosi seguida d'una dosi completa i va baixar a un 62% quan se'ls va donar dues dosis...

Comença el primer judici contra Nicolas Sarkozy per corrupció

Està acusat de corrupció i tràfic d'influències per presumptament intentar corrompre un magistrat a canvi d'ajuda en una altra investigació

Espanya i el Senegal reforcen la cooperació per lluitar contra la immigració irregular

S'ampliarà la presència policial espanyola al país africà

Una vintena de ciutadans del Perú residents a Mallorca es manifesten per denunciar la situació del seu país

Demanen una àmplia reforma que resulti amb una nova constitució que substitueixi l'actual