X

Comença l’exhumació de la fossa del cementiri de Son Coletes, a Manacor

Es calcula que acull més de 300 cossos de persones represaliades durant el franquisme

14/07/2020

Comença l’exhumació de la fossa del cementiri de Son Coletes, a Manacor

Aquest dimarts s’ha iniciat l’excavació de la fossa comuna del cementeri de Son Coletes, a Manacor. Es calcula que acull més de 300 cossos de persones represaliades durant el franquisme. Les tasques de recerca i exhumació de les restes seran, previsiblement, unes de les més complicades del segon pla de fosses.

L’excavació ha començat amb la intenció de aclarir les moltes incerteses que hi ha sobre aquesta fossa, ja que tot el que se sap es basa en testimonis orals. A més a més, es dóna el cas que l’any 1953 es va reurbanitzar tot l’espai, per la qual cosa no se sap que es trobarà.

Pel que fa al nombre de persones enterrades hi ha discrepàncies. Un testimoni franquista va dir als anys 80 del segle passat que s’hi havien enterrat més de 700 persones, entre elles qui va ser batle republicà de Manacor Toni Amer Llodrà “Garanya” o els presoners del desembarcament de les tropes de Bayo. Ara bé, els investigadors actuals questionen aquesta xifra.

L’excavació de la fossa de Manacor s’allargarà fins el 9 d’agost, data en que potser s’hauran aclarit par de les incerteses que es tenen ara.

14/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT