societat

Comencen a vacunar els residents i treballadors del geriàtric municipal de Maó

És la darrera residència de Menorca on s'inicia la vacunació, ja que s'hi havia detectat un positiu


Aquest dissabte s’han començat a vacunar els residents i treballadors de l’única de les residències geriàtriques de Menorca on encara no s’havia iniciat l’operatiu per injectar el vaccí contra la Covid-19. És la residència municipal de Maó i no se’ls ha pogut començar a vacunar fins ara perquè s’hi havia detectat un positiu. Però dia 30 de desembre s’hi va fer la darrera anàlisi i el resultat ha estat negatiu.

Ja sense cap cas, dissabte matí s’han vacunat 32 usuaris i 19 treballadors. Les dates per a completar la vacunació en aquesta residència assistida de Maó encara no s’han tancat, ja que es decidiran en funció del nou filtratge que es farà dijous. De moment, a aquesta administració de les 51 primeres dosis al centre maonès s’hi han d’afegir les 456 que es van posar dimecres.

Amb aquestes noves vacunacions a Menorca ja s’han injectat el 52% de les 975 dosis de la vacuna contra la Covid-19 que van arribar a l’Illa dia 29 de desembre i que haurien de començar a protegir els col·lectis més vulnerables, els usuaris de les residències de gent gran, i els professionals que hi treballen. Uns usuaris, el 91 per cent dels quals ha decidit (ells o els seus tutors legals) vacunar-se; mentre que entre els treballadors el percentatge ha anat creixent fins a situar-se en el 68% a dia 31 de desembre. Dilluns, continuarà la campanya per vacunar els més de 60 treballadors que queden entre els que ho han demanat.

Tot plegat mentre l’Àrea de Salut de Menorca informa que en els dos darrers dies s’han detectat 19 nous positius; tots ells confinats a casa seva i en seguiment per les UVAC.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’escultora i pintora Amparo Sard, cap d’estudis del grau universitari de Belles Arts

Adema, l'escola adscrita a la UIB oferirà els estudis el curs que ve

Concentracions a Palma per desbloquejar les negociacions del vuitè Conveni estatal de la dependència

El sector demana millores salarials i que s'ajustin les ràtios i les noves contractacions per poder oferir qualitat assistencial

Comença el curs 2021-22 a la UIB

L'objectiu és la màxima presencialitat possible

Les dades d’avui: 6 morts i 194 nous contagis per Covid

La pressió hospitalària continua estable i el 79% de població ja té la pauta completa de vacunació