societat

Comencen els actes de Sant Martí a Es Mercadal amb diversitat d’opinions sobre si s’ha de celebrar

La programació compta amb important presència d'artistes locals i propostes per als més petits

Comencen+els+actes+de+Sant+Mart%C3%AD+a+Es+Mercadal+amb+diversitat+d%27opinions+sobre+si+s%27ha+de+celebrar

6A Menorca aquest cap de setmana s’ha tornat a posar de manifest la gran dificultat que suposa conjugar les mesures de prevenció contra la COVID amb les festes patronals. Alguns ajuntaments, com el de Maó, ha decidit suspendre-ho tot, però en canvi altres com es Mercadal, sí que ha programat alguns actes, amb totes les mesures possibles de seguretat possibles.

L’objectiu és mantenir viu el sentiment per Sant Martí Per fer-ho possible, l’Ajuntament ha preparat un programa (que defineixen com de mínims) amb important presència de concerts d’artistes locals i d’activitats culturals, moltes adreçades als més petits. Els primers s’han celebrat aquest cap de setmana. Diumenge capvespre es va dur a terme un d’aquests espectacles d’animació infantil al pati de l’Escola i un concert d’instruments de vent a la plaça de l’Església a càrrec de Joventuts Musicals des Mercadal i Fornells. Al programa s’hi especifica que el públic ha de romandre assegut i dur mascareta. A més, s’ha contractat seguretat privada.

Es pretén que sigui un Sant Martí familiar, amb sopars de veïns de com a màxim 20 persones; sense jaleos, discoteca, balls, botellada ni ‘JaleoBus‘… Però aquest programa ha generat certa polèmica, ja que l’oposició (l’Entesa i el PP) no van participar en la seva presentació per considerar, com també ho creuen una part dels veïns, que els actes poden suposar un risc d’aglomeracions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un 40 per cents dels venedors ambulants de Maó demanen una baixa temporal

De les 68 paradetes i més en llista d'espera de l'any passat s'ha passat a només 40

Els reis mantenen la seva agenda i arribaran aquest cap de setmana a Mallorca

La reina Sofia és al Palau de Marivent des del passat 27 de juliol amb la seva filla i la seva...

Joan Carles I, 40 anys lligats a les Balears

La darrera aparició pública del rei Joan Carles a Mallorca va ser durant la Missa de Pasqua del 2018. Una presència, la seva, que va quedar llavors eclipsada per la...