societat

Comencen els actes de Sant Martí a Es Mercadal amb diversitat d’opinions sobre si s’ha de celebrar

La programació compta amb important presència d'artistes locals i propostes per als més petits

Comencen+els+actes+de+Sant+Mart%C3%AD+a+Es+Mercadal+amb+diversitat+d%27opinions+sobre+si+s%27ha+de+celebrar

6A Menorca aquest cap de setmana s’ha tornat a posar de manifest la gran dificultat que suposa conjugar les mesures de prevenció contra la COVID amb les festes patronals. Alguns ajuntaments, com el de Maó, ha decidit suspendre-ho tot, però en canvi altres com es Mercadal, sí que ha programat alguns actes, amb totes les mesures possibles de seguretat possibles.

L’objectiu és mantenir viu el sentiment per Sant Martí Per fer-ho possible, l’Ajuntament ha preparat un programa (que defineixen com de mínims) amb important presència de concerts d’artistes locals i d’activitats culturals, moltes adreçades als més petits. Els primers s’han celebrat aquest cap de setmana. Diumenge capvespre es va dur a terme un d’aquests espectacles d’animació infantil al pati de l’Escola i un concert d’instruments de vent a la plaça de l’Església a càrrec de Joventuts Musicals des Mercadal i Fornells. Al programa s’hi especifica que el públic ha de romandre assegut i dur mascareta. A més, s’ha contractat seguretat privada.

Es pretén que sigui un Sant Martí familiar, amb sopars de veïns de com a màxim 20 persones; sense jaleos, discoteca, balls, botellada ni ‘JaleoBus‘… Però aquest programa ha generat certa polèmica, ja que l’oposició (l’Entesa i el PP) no van participar en la seva presentació per considerar, com també ho creuen una part dels veïns, que els actes poden suposar un risc d’aglomeracions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Comença la vacunació de les persones majors, d’entre 95 i 112 anys

Més de 2.700 persones de Mallorca estan citades per subministrar-los la dosi, que també poden rebre a ca seva

Controls policials durant el primer dissabte de desescalada

Des d'anit els agents augmenten la vigilància, en total a l'arxipèlag han aixecat 177 actes, de les quals 111 són només a Palma. La més greu, un bar clausurat amb...

Els restaurants de Menorca consideren que l’ús dels interiors al 30% és insuficient

Els establiments amb més sort es queixen que l'espai no els dóna per abastir tota la demanda

Ángel Luis Guerrero és el nou batle de Sant Josep

Agafa les regnes del consistori il·lusionat i amb el repte d'aconseguir tancar la contractació final del Pla General.