X

S’inicien feines prèvies per a la construcció de la casa unifamiliar al Caló des Mort a Formentera

L'any 2006, quan es va demanar la llicència, la construcció era possible, i ara un jutge ha obligat el Consell a atorgar-ne el permís

21/05/2024

S’inicien feines prèvies per a la construcció de la casa unifamiliar al Caló des Mort a Formentera

Al Caló des Mort, en un terreny de 50.000 metres quadrats situat en zona ANEI i afectat per la xarxa natural 2000 es construirà un habitatge. S’aixecarà en mig d’un camí amb el qual es tancaria l’accés a la mar.

El Consell fa gestions amb la propietat per mantenir la zona de pas o obrir-ne una altra per garantir l’accés al litoral. La llicència s’ha atorgat per ordre judicial. L’any 2006 la propietat va demanar-la, però primer l’Ajuntament i llavors el Consell mai no li varen atorgar, segons han explicat des de la institució. Així que la propietat va recórrer a la via judicial.

El maig de 2022, el Tribunal Superior de Justícia va emetre un dictamen en què obligà el Consell a atorgar la llicència. Amb l’entrada del nou equip de Govern, el tribunal va recordar que si no atorgaven la llicència, s’enfrontarien a multes. Finalment, el juliol del 2023 es va atorgar per construir un habitatge de 285 metres quadrats.

21/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT