X

Comencen les feines d’excavació arqueològica al poblat talaiòtic de Montefí, a Ciutadella

A més de construccions talaiòtiques, hi ha coves subterrànies que formaven una gran necròpolis

16/05/2023

Comencen les feines d’excavació arqueològica al poblat talaiòtic de Montefí, a Ciutadella

Cristina Tomás

Ja han començat les feines de restauració i consolidació del jaciment talaiòtic de Montefí, a Ciutadella. El poblat va ser adquirit pel Consell de Menorca l’any 2008. És un dels més grans dels voltants del port de Ciutadella i, a més de construccions talaiòtiques, hi ha coves subterrànies que formaven una gran necròpolis.

Amb una extensió de 43 mil metres quadrats, el poblat talaiòtic de Montefí data d’entre el 1000 i el 700 aC. El jaciment conserva tres talaiots, cadascun amb la seva particularitat arquitectònica. Ara, un grup d’arqueòlegs n’excaven un, que fins ara era impossible de visitar a causa del seu delicat estat de conservació.

Durant aquesta intervenció també s’obrirà una de les coves subterrànies del jaciment que, fins ara, es trobava tapada. Es tracta d’una cova funerària talaiòtica que, entre els segles XVI i XVIII, es va buidar per emprar com a cisterna. Una pràctica molt comuna quan aquests hipogeus quedaven en desús. En aquest mateix poblat hi ha fins a 12 coves subterrànies que van formar una necròpolis de gran extensió.

Això sí, encara s’hauran d’esperar uns mesos, fins que acabin les feines de restauració i consolidació del projecte, per poder reconstruir la història en aquest jaciment talaiòtic.

Catarqueòlegs és l’empresa encarregada del projecte. Està finançat amb Fons Europeus, i té com a objectiu millorar la visibilitat d’aquest jaciment.

16/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris