X

Comencen les II Jornades Sa Dragonera Blava amb una exposició fotogràfica

Paral·lelament, l'artista mallorquí resident als Estats Units, Carles God, ha presentat el seu darrer projecte amb Save The Med

13/10/2022

Comencen les II Jornades Sa Dragonera Blava amb una exposició fotogràfica

Javi Pujol

La vida submarina a sa Dragonera regala postals plenes de bellesa: boscos d’espirògrafs, mosaics bentònics… Les fotografies que conformen l’exposició MARE-Dragonera FotoLab, que s’ha inaugurat aquest dijous al Museu Marítim de Mallorca, s’han captat des de tots els prismes. Des de fotògrafs professionals, submarinistes, infants o fins i tot els mateixos treballadors del parc natural.

Un d’ells és Emili Colom, un dels tres guardes del parc natural. Quan fa torns de cap de setmana, queda a dormir a l’illa, i aprofita el moment entre els dos torns per fer fotografies amb la seva càmera. N’hi exposa tres. Paral·lelament, l’artista mallorquí resident als Estats Units, Carles God, ha presentat el seu darrer projecte amb Save The Med. Un crit a la reflexió entorn de la sostenibilitat.

D’aquesta manera han arrencat les II Jornades Sa Dragonera Blava. Aquest divendres hi haurà la gran festa a Palma, amb xerrades, debats, tallers i la projecció del documental ‘El mar de la Dragonera’ de Fernando Garfella i Paco Valdés. El dissabte les activitats continuaran a Sant Elm i culminaran diumenge amb una excursió al parc natural.

L’objectiu del projecte és involucrar la comunitat local en la cura de les aigües de sa Dragonera i els seus recursos, també de la part terrestre, “i aconseguir així la custòdia marina”, explica Yaiza Santana, coordinadora del projecte ‘Sa Dragonera Blava’ a Save the Med. Un cicle d’activitats que duu sa Dragonera a Palma per crear consciència, i per tal que tota aquesta cura arribi des de la ciutat al parc natural.

13/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris