societat

Comencen les obres d’ampliació de l’acadèmia de Rafel Nadal

En l'entrevista d'anit passada, el tennista va respondre durant 19 minuts sobre el suposat tracte de favor

Comencen+les+obres+d%27ampliaci%C3%B3+de+l%27acad%C3%A8mia+de+Rafel+Nadal

En l’extensa entrevista que Rafel Nadal va oferir anit als companys d’esports d’aquesta casa, el tennista no va ser gens estugós de respondre el batle de Manacor, Miquel Oliver, i als que l’acusen del suposat urbanisme a la carta. De fet, va parlar del tema per donar-ne la seva versió, durant 19 minuts.

L’ampliació de l’acadèmia de Rafel Nadal en 8.000 metres quadrats més d’ús esportiu ja està en marxa. Les excavadores ja han començat el moviment de terra per a les noves 15 pistes de tennis en els terrenys de just darrere el centre esportiu. Un creixement que des del 31 d’octubre, quan es va aprovar en Consell de Govern ha estat titllat per entitats i fins i tot pel batle com urbanisme a la carta.

L’acadèmia podrà créixer també en nombre de places turístiques: 80 més en la residència, que s’afegeixen a les 134 actuals i en total disposarà de 214. Anit, el tennista número 1 del món va respondre amb calma. Nega tenir cap hotel, tot i que es comercialitza al web de reserves d’allotjament booking.com. A la Conselleria de Turisme està donat d’alta des del 15/10/2018 com a Centre turístic esportiu CTE/7 i realitza l’activitat de gestió d’instal·lacions esportives, hoteleria i activitats esportives, recreatives i artístiques. Els altres 6 establiments d’aquesta mateixa categoria són camps de golf i el Port de Calanova.

Interès autonòmic

Una operació urbanística que no ha hagut de passar pel Consell de Mallorca per a la requalificació dels terrenys rústics, ni ha de menester llicència municipal ni l’Avaluació Ambiental de la Comissió Balear de Medi Ambient, per ser considerat d’interès autonòmic i beneficiós per tots. L’exoneració del tràmit mediambiental, fins ara no s’havia donat mai, ni tant sols en la construcció del Parc Bit ni de la Universitat de les Illes Balears. La llei preveu que l’Ajuntament de Manacor té dret a una compensació econòmica. Els promotors cediran al consistori una zona verda ubicada en sòl urbà.

Nadal assegura que només ha respost dues vegades a la seva vida a les crítiques. La del batle Oliver i la de la ministra francesa que el va acusar de dopatge. A més, considera que sempre que Manacor l’ha hagut de menester hi ha estat com per exemple a l’hora d’acabar l’auditori.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

L’Oficina Antidesnonaments de Palma ha aturat 1759 desnonaments

Cort demana impulsar canvis normatius estatals per acabar amb la problemàtica de l'habitatge

Maó demana al Govern 8 milions per a solventar els problemes de vessaments d’aigues residuals al port

El Consistori creu urgent construir un nou col·lector que discorri pel subsòl de tota la Via de Ronda

Ciutadella aprovarà aquest febrer o març la quota que han de pagar els veïns de Cala Morell per a fer el clavegueram

El tràmit s'allargarà uns mesos, ja que es preveuen al·legacions, i impedirà donar llicència d'obres fins que no s'hagi enllestit...

Es dupliquen el nombre de casos de grip a Menorca i posen al límit les urgències

Des del sindicat mèdic insisteixen que si no hi ha complicacions, la grip es pot tractar a centres de primària...