X

Comencen les obres del parc fotovoltaic de Son Salomó II a Ciutadella, després d’una dècada

Generarà 50 megawatts de potència i està previst que s'acabi de construir d'aquí a 8 mesos

18/10/2022

Comencen les obres del parc fotovoltaic de Son Salomó II a Ciutadella, després d’una dècada

Cristina Tomás

Menorca accelera la construcció de plantes fotovoltaiques per aconseguir que l’any 2030 el 85% de l’energia de l’illa sigui sostenible. Avui han començat les obres del parc Son Salomó II a Ciutadella, i el parc Renovables 2 de Maó ja té la declaració de projecte industrial estratègic. Seran els 2 més grans de Balears.

Després de pràcticament una dècada s’han iniciat les obres de construcció del parc fotovoltaic de Son Salomó 2, a Ciutadella, que va obtenir l’interès general l’any 2013, i que es troba al costat del primer parc solar que es va construir a Menorca. Les feines han començat per la zona del polígon industrial per fer la connexió amb la subestació elèctrica. De les 173 hectàrees que es van projectar en un inici… finalment seran 68 les quals es cobriran de plaques solars per convertir-se en el segon parc solar més gran de Balears. Generarà 50 megawatts de potència i està previst que s’acabi de construir d’aquí a 8 mesos.

Per tant, els treballs s’han d’agilitzar al màxim perquè el projecte compta amb 7,2 milions d’euros públics de finançament amb la condició que entri en funcionament abans del 19 de juny de l’any que ve. I el parc Renovables 2 de Maó ja ha estat declarat projecte industrial estratègic. La decisió del Govern accelera tota la tramitació i facilita la seva execució. Tindrà 60 megawatts i serà el més gran de Balears, multiplicant per deu la potència renovable de Menorca.

18/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris