política

Comencen les oposicions a bomber de Palma

Es presenten 256 candidats per 12 places. Un número que els sindicats consideren "insuficient"

Comencen+les+oposicions+a+bomber+de+Palma

Dilluns que ve comencen les oposicions a bomber de Palma amb la prova del nivell de català. Al concurs públic s’hi presenten 256 candidats per només 12 places. Avui hem vist un grup de candidats que es preparen per als exercicis físics. El seu entrenador, Lluís Bibiloni, també és opositor. Els fa pujar per la corda, agafar pes i córrer. Exercicis que hauran de fer el dia de l’examen.

Na Maria del Mar García és una de 14 dones que s’hi presenten. Fa més d’un any que se’n prepara. Si aprova, passaria a engrossir la quota de bomberes al cos de Palma. De prop de 200 efectius, ara només hi ha dues dones.En Joaquín González fa més de sis anys que es forma per ser bomber. Va començar a preparar-se poc després de la darrera convocatòria de l’ajuntament de Palma, que va ser el 2012. Hi entraren 6 persones. Durant anys s’ha format sense saber quan serien les pròximes.

A les proves, han de demostrar que se saben els carrers de Palma, tenen coneixements de física, química o mecànica. També han de demostrar la destresa amb les eines o provar que no tenen claustrofòbia o vertigen. Tot per superar més de 200 candidats que opten a una de les 12 places. Una oferta que els sindicats consideren “insuficient”. La falta d’efectius ha causat, diuen, que cada mes del 2018 la plantilla ha hagut de fer més de mil hores extres.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Portal de Transparència del Govern no recull cap despesa de la polèmica nit de copes d’Armengol

Més per Mallorca critica Francina Armengol per no disculpar-se ni fer autocrítica sobre els "malentesos" per la seva presència al...

El Govern es reuneix amb entitats culturals menorquines

La Consellera, Pilar Costa, els ha recordat les línies d'ajuda existents i la decisió de l'executiu balear de declarar la cultura com a bé essencial

Francina Armengol descarta dimitir per la seva presència a un bar al límit de l’hora de tancament

La presidenta del Govern diu que la imatge que es vol traslladar dels fets no és la real