X

Comencen les proves per obtenir els certificats oficials de llengua catalana de gener

Aquest dissabte s’inicien, arreu de les Illes Balears, les proves de tots els nivells, organitzades per l’Institut d’Estudis Baleàrics

13/01/2024

Comencen les proves per obtenir els certificats oficials de llengua catalana de gener

Redacció

Les proves de la convocatòria de gener per obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana han començat aquest dissabte, 13 de gener. En aquesta convocatòria s’ofereixen els nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu (LA), i s’hi han inscrit un total de 4.235 persones: 3.282 persones a Mallorca; 484 a Eivissa; 375 a Menorca, i 94 a Formentera. En aquesta primera jornada de proves es fa la prova escrita del nivell C2, a la qual s’han inscrit 420 persones en total.

Les proves es duen a terme a l’IES Sa Colomina, a Eivissa; a l’IES Marc Ferrer, a Formentera; a l’IES Berenguer d’Anoia, a Inca; a l’IES Manacor, a Manacor; a l’IES Joan Ramis i Ramis, a Maó, i a l’IES Josep Maria Llompart i l’IES Madina Mayurqa, a Palma. Les proves escrites continuaran el proper dijous, 18 de gener, amb la de llenguatge administratiu, i els dos darrers dissabtes de gener: el 20 de gener, amb la dels nivells A2 i B2; i el 27 de gener, amb la dels nivells B1 i C1.

Totes les persones que es presenten a la prova escrita seran convocades a la prova oral, que sempre es fa posteriorment. Les proves orals s’iniciaran el proper 23 de gener amb el nivell C2 i finalitzaran el 6 de febrer amb el nivell C1.

Com a novetat, enguany, a les proves d’aquesta convocatòria s’hi han afegit els nivells C2 i LA, que no s’oferien a les proves del mes de gener dels anys anteriors. Llorenç Perelló, director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, apunta que “hi havia una gran demanda perquè les dues convocatòries incloguessin tots els nivells dels certificats i, atenent aquesta petició, enguany s’ofereixen a les dues convocatòries, de gener i maig, tots els nivells”.

13/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris