X

Aprovat el nou Pla Territorial de Menorca per la Comissió de Medi Ambient

El ple de l'organisme ha avalat per unanimitat l'informe favorable sobre el document que ha de regir el desenvolupament econòmic i social de Menorca de la propera dècada

23/03/2023

Aprovat el nou Pla Territorial de Menorca per la Comissió de Medi Ambient

Imatge d'arxiu.

Axel Camarasa

La Comissió Balear de Medi Ambient dona el seu vistiplau al Pla Territorial Insular (PTI) de Menorca, darrer tràmit abans de la seva aprovació definitiva. El ple de l’organisme ha avalat per unanimitat l’informe favorable sobre el document que ha de regir el desenvolupament econòmic i social de Menorca de la propera dècada.

El PTI regula tot allò que afecta el sòl rústic. Des dels usos turístics, les construccions, la gestió de l’aigua i la presència de renovables, entre moltes altres qüestions. Un document que suposa una revisió de l’existent des del 2003 i que inclou, entre d’altres, una zonificació de renovables, en la qual es preveu l’ús de l’1,4% de la superfície de l’illa per assolir l’autosuficiència energètica. També es limita a només una les piscines que poden construir-se al camp, fixa el nombre de places turístiques permeses i tanca la porta a l’ús turístic dels llocs, més enllà dels agroturismes i hotels rurals.

Fa més de dos anys que el Consell de Menorca va aprovar inicialment el Pla. El passat setembre va remetre’l a la Comissió de Medi Ambient i fins fa 15 dies encara aportaven documentació requerida per a la seva avaluació.

Per a la seva aprovació definitiva encara ho falten algunes passes, com per exemple, l’informe de Costes, a més d’incorporar totes les aportacions fetes per Medi Ambient, però el Pla Territorial entrarà en vigor abans que acabi l’actual mandat.

23/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris