X

Marga Prohens, successora per liderar el PP de les Balears?

El encara president del PP a Balears afirma que se'n va en un moment molt favorable per al partit “amb les enquestes a favor per governar”

26/05/2021

Marga Prohens, successora per liderar el PP de les Balears?

Foto d'arxiu.

Biel Company abandona la política. No es presentarà a la reelecció com a president del PP balear al congrés regional que se celebrarà el proper mes de juliol. Ho ha anunciat aquest dimecres, per sorpresa, al·legant que ell és sobretot empresari i que només s’ha volgut dedicar a la política de manera temporal. Després de l’estiu deixarà de ser portaveu i diputat dels populars al Parlament.

La data del Congrés regional encara s’ha de pactar amb la direcció nacional del partit però previsiblement serà el pròxim 17 de juliol. Una direcció que, segons Company, li ha demanat que quedàs en diverses ocasions, i que fins i tot, li ha oferit càrrecs per continuar en la política. Però, la decisió de l’encara president és definitiva i les mirades se centren ara en la seva possible successora: Marga Prohens.

Biel Company: empresari del sector primari, expresident d’ASAJA i conseller d’Agricultura entre el 2011 i el 2015. Va prendre el lideratge del PP a José Ramón Bauzá el 2017 i afirma que se’n va en un moment molt favorable per al partit “amb les enquestes a favor per governar”.

Va prendre la decisió ara fa un mes impulsat pels bons resultats del PP d’Ayuso a Madrid. Però només ho comunicà al nucli dur del partit per evitar especulacions. La direcció nacional li ha oferit diferents càrrecs per continuar en política però ho ha rebutjat perquè “som un empresari que he volgut dedicar-me temporalment a la política”.

Sobre el seu relleu, tot apunta a la diputada al Congrés Marga Prohens. Company, no obstant això, manté silenci. Assegura que confia en la unitat del partit. “Jo seguiré fent feina perquè hi hagi una unitat dins el partit i això el que deman: feim feina en la millor opció”.

Aquest divendres, la direcció regional decidirà la data del congrés, previsiblement, dia 17 de juliol. Biel Company deixarà el seu escó al mes de juny, en finalitzar el període de sessions.

26/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris