societat

Compensació econòmica per les famílies de les 4 joves espanyoles mortes a Miami

La justícia ha dictaminat que els familiars de les 3 mallorquines i la cordovesa, que no tingueren cap responsabilitat a l'accident de trànsit, rebin una suma de quasi 12 milions de dòlars per part de l'empresa jutjada

Arxiu fotogràfic del Miami Herald.


La justícia de Miami ha dictaminat una compensació econòmica d’11’8 milions de dòlars a les famílies afectades per l’accident automobilístic ocorregut al març de l’any 2018 a Cayos de Florida, en què perderen la vida 3 joves mallorquines i 1 cordovesa que viatjaven juntes al país nord-americà. L’empresa jutjada como a culpable del sinistre és Discount Rock & Sand, per la qual treballava el conductor que col·lidí amb el vehicle de les espanyoles, Carlos Manso Blanco.

El dictamen del jurat en la demanda civil que interposà, per “negligència” al conductor i l’empresa, les famílies de María López-Bermejo Rosselló, Margarita Cortés-Pardo i Ana Gaitán Díaz, de 31, i Teresa Sánchez Quetglas, de 30 anys, ha estat ratificat per l’advocat Jon Paul Layne, del despatx Silva & Silvia de Miami, als tribunals federals dels Cayos. Una vegada el jutge K. Michael Moore reculli el veredicte del jurat en la fallada final, s’obrirà un procés de 30 dies perquè l’empresa jutjada pugui presentar la seva apel·lació.

A l’accident, l’automòbil de les turistes fou envestit pel camió que conduïa Manso Blanco mentre esperava per realitzar un gir a l’esquerra en la carretera principal dels Cayos, d’acord amb les declaracions dels testimonis presents al sinistre. Així mateix, l’impacte va fer que el turisme de les joves fossi impulsar fins al carril contrari, on xocà de front amb una autocaravana i, seguidament, contra un arbre.

Manso Blanco comptava amb un historial de faltes de trànsit, fet pel qual “no era competent” per conduir el vehicle comercial

Les turistes mallorquines i cordovesa, que, segons les autoritats de Miami, no van tenir cap responsabilitat a l’accident de trànsit, i que portaven el cinturó de seguretat cordat, moriren a l’acte. A més, d’acord amb la demanda, Manso Blanco comptava amb un historial de faltes de trànsit i “no era competent” per operar i conduir el vehicle comercial que utilitzava.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Arriba una segona pastera a Formentera amb 12 migrants més

Se sumen a les 13 persones arribades aquest matí a la platja d'Es Caló de Sant Agustí de Formentera

Els veïns de Biniali cedeixen el convent a l’Ajuntament de Sencelles

La cessió contempla dos edificis, el convent en si i l'escola amb el pati, que des de fa anys alberguen...

Els pescadors recreatius participen per primera vegada en l’efecte reserva dels raors

El servei de recursos marins els ha explicat el procés que han de seguir per fer els mesuraments dels raors...

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...