X

Competència aprova la fusió dels grups de viatges de Globalia i Barceló

En sorgiria un grup nou amb una xifra de negoci de 3.700 milions i 6.000 empleats

08/05/2020

Competència aprova la fusió dels grups de viatges de Globalia i Barceló

El mes de novembre de 2019, Globàlia i Barceló confirmaven la fusió de les seves divisions de viatges. L’agrupació havia de ser al 50% i, d’ella, en sorgiria un nou grup amb una xifra de negoci de 3.700 milions d’euros, 6.000 empleats i més de 1.500 punts de venda. Constaria de 36 marques com B the Travel Brand, per part de Barceló, i d’Halcón Viatges i Viajes Ecuador, per part de Globàlia. També inclouria el turoperador Travelplan, la companyia aèria Evelop! i el servei de transport discrecional de viatgers per carretera.

Competència no hi veu cap perill en la fusió

La fusió de les divisions de viatges era la segona gran operació protagonitzada per Globàlia en un mes, després de la venda d’Air Europa al grup Ibèria-IAG, però quedava en espera de l’autorització de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Una autorització que ha arribat aquest divendres amb un panorama molt diferent al de fa sis mesos que, a priori, no n’afectarà, diuen, el desenllaç.

Competència no hi veu cap perill en l’agrupació d’empreses, entre d’altres motius, perquè l’operació no preveu la compra d’Air Europa i perquè Barceló s’ha compromès a no reforçar la relació comercial entre l’aerolínia i els negocis de la nova societat. Globàlia i Barceló han respost positivament a l’anunci i s’han donat 30 dies per ratificar l’operació.

08/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris