X

Competència nega que la bombolla de preus sigui per les plataformes de lloguer turístic

La CNMC també destaca que els habitatges turístics contribueixen a recuperar barris degradats i beneficien els comerços

14/08/2018

Competència nega que la bombolla de preus sigui per les plataformes de lloguer turístic

La Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència descarta que la bimbolla dels preus de lloguer sigui provocada per les plataformes de lloguer turístic. Diu “que no hi ha evidències empíriques que ho demostrin”. A més, destaca que els habitatges turístics proporcionen més doblers als ciutadans, contribueixen a recuperar barris degradats i beneficien els comerços.

El darrer informe de la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència suposa un aval per a les plataformes de lloguer turístic com Airbnb. Diu que no hi ha evidències empíriques que vinculin la bombolla dels preus de lloguer que viuen ciutats com Palma o Eivissa amb aquestes plataformes.

A més, demana que es revisi la normativa sobre els habitatges d’ús turístic per unificar criteris i per eliminar un marc heterogeni i altament restrictiu. L’informe diu que moltes de les normes autonòmiques i locals no són proporcionals.

Considera restriccions especialment greus la prohibició de llicències per habitatges turístics, l’aplicació de moratòries i la zonificació de ciutats. També considera greu la limitació de la durada de les estades o la regulació dels preus de lloguers.

També suggereix que s’evitin requisits com les exigències d’equipaments mínims com climatització o wifi. Competència, a més, diu que els habitatges turístics aporten riquesa als ciutadans i contribueixen a recuperar barris tradicionalment degradats. A més, diu que tenen un efecte positiu en el comerç local i en tot el sector turístic.

D’altra banda, el Govern ja ha rebut 616 sol·licituds de compra de places d’allotjaments turístics a Mallorca entre el 30 de juliol i el 10 d’agost que sumen un total de 3.000 places. Gairebé el 80% de les peticions correspon a habitatges plurifamiliars.

14/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT