societat

Comptabilitzen 820 flamencs al Parc Natural de ses Salines

Diuen els experts que són les xifres habituals dels darrers anys

Comptabilitzen+820+flamencs+al+Parc+Natural+de+ses+Salines

A les Pitiüses, ara és el moment en què podem trobar més flamencs al Parc Natural de ses Salines. S’han comptabilitzat gairebé 820, a principi d’aquest mes de setembre. Diuen els experts que són les xifres habituals dels darrers anys. També ha augmentat la població que hi queda durant tot l’any.

El color del plomatge és una de les característiques que els fan tan atractius per a molts dels visitants al Parc Natural de ses Salines i es deu a l’artèmia, un crustaci que és el seu aliment i que aporta aquesta pigmentació que, realment, ells acaben expulsant.

Tot i que la població de flamencs als estanys d’Eivissa va variant al llarg de l’any, des de 1993 n’hi ha que hi queden a viure, de manera que els podem veure en qualsevol època. Que s’hagi anat incrementant el nombre d’exemplars es deu a que s’hi troben a gust, tenen aliment i estan més tranquils des que es va prohibir el pas a certes zones del Parc. És important també el nivell d’aigua dels estanys, que depèn de la Indústria Salinera.

També ha crescut la població de flamencs a indrets propers, com el Delta de l’Ebre i a Màlaga, d’on venen molts dels exemplars que veiem als estanys pitiüsos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Dos detinguts per la seva relació amb l’incendi de contenidors a Palma

Almanco un dels detinguts fa feina a l'aeroport de Palma, a una empresa que presta assistència als passatgers amb mobilitat...

El mal temps afecta els negocis de la costa menorquina

A l'illa hi ha oberts el 20% dels hotels associats a la patronal Ashome