X

Compte enrere per obrir el primer supermercat cooperatiu de Mallorca

Es dirà Terra Nostra, obrirà per novembre i els seus promotors ja tenen un local llogat al carrer Alfons el Magnànim

22/08/2020

Compte enrere per obrir el primer supermercat cooperatiu de Mallorca

El primer supermercat cooperatiu de Mallorca serà una realitat d’aquí a uns mesos. Es dirà Terra Nostra, i els seus promotors ja tenen un local llogat al carrer Alfons el Magnànim. Ara, cerquen socis i esperen obrir al públic per novembre.

Acaben de llençar una pàgina web per aconseguir socis, ahir van iniciar la campanya i ja en són més de 60. I el més important: ja tenen un espai físic. És un local de 360 metres quadrats que d’aquí a tres mesos s’ha d’omplir amb tot el necessari per posar-lo en funcionament. Per això, esperen arribar als 200 socis.

Terra Nostra vol oferir producte de proximitat i ecològic, amb envasos respectuosos amb el medi ambient. Tot, oferint un tracte just al productor, sense que això infli els preus de venda. Ho volen aconseguir “fent les compres directament al pagès i estalviant costos, per exemple de contractació de personal”, explica Josep Ramon Balanzat, membre del grup promotor.

Necessitaran manco treballadors perquè els mateixos socis es comprometen a fer 3 hores mensuals de feina voluntària. Amb una aportació única de 100 euros, tendran descomptes en les compres i podran participar en la presa de decisions del supermercat.

El projecte es va iniciar fa dos anys i mig i s’inspira en casos que ja existeixen a altres ciutats. “Van projectar un documental d’un supermercat sobre un supermercat que funciona a Brooklyn des dels anys 70, amb devers 100.000 associats. Un grup de persones que el va veure va tenir la iniciativa de fer que això fos possible també a Palma”, diu Teresa Bestard, també membre del grup promotor. A València, fa dos anys que ja existeix un supermercat amb la mateixa filosofia d’autogestió, i a Madrid fa mesos que se’n prepara un altre.

22/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris