societat

Concentracions a favor i en contra de la monarquia durant la visita dels reis a Menorca

Han aprofitat per donar suport a la candidatura de la Menorca talaiòtica com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i al sector formatger de l'illa

Concentracions+a+favor+i+en+contra+de+la+monarquia+durant+la+visita+dels+reis+a+Menorca

Els reis d’Espanya han visitat Menorca. Han aprofitat per donar suport a la candidatura de la Menorca talaiòtica com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i al sector formatger de l’illa. La visita, però, no ha passat desapercebuda: hi ha hagut concentracions a favor… i també en contra de la monarquia.

Així arribaven els Reis d’Espanya, Felip VI i Letícia, aquest dijous a Menorca. Han estat rebuts amb crits de ‘Visca Espanya’ i ‘Visca el Rei’ per part d’alguns ciutadans que esperaven amb molta il·lusió la seva arribada.

Però no han estat els únics. Entre els colors de la bandera republicana, un grup de persones també ha alçat la seva veu dient el contrari: “Menorca no té Rei” (RESPIRA CRITS…) Ha estat durant la primera visita de la Casa Reial a la Cooperativa Insular Ramadera, Coinga, a Alaior, on es concentra la producció més gran de formatge de l’illa amb més de 80 finques associades.

Durant el matí també han visitat la Naveta des Tudons, el monument funerari més emblemàtic de la cultura talaiòtica, en un clar gest de suport a la candidatura de la Menorca talaiòtica com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Es tracta de la primera visita a Menorca com a Reis d’Espanya, ja que l’última vegada que van estar els dos a l’illa va ser el 2011 i, per tant, ho van fer en qualitat de Prínceps d’Astúries.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Treballadors interins i amb contractes temporals demanen que es regularitzi la seva situació laboral

Hi ha gent que encadena aquest tipus de contractes des de fa més de 30 anys

Salut té previst arribar a inocular 20.000 dosis diàries aquesta setmana

Tot i així, Balears continua a la coa de la vacunació

Cinc anys de la llei de fosses

En aquest període de temps s'han excavat 17 fosses, s'han exhumat 161 cossos i identificat a 30 persones. En concret, en el marc d'aquesta Llei de Fosses han estat localitzats...

Menorca importa un model aragonès per donar un ús temporal a solars i edificis buits

El Consell trasllada la proposta a tots els ajuntaments de l'illa