X

Concentracions a Palma per desbloquejar les negociacions del conveni estatal de la dependència

El sector demana millores salarials i que s'ajustin les ràtios i les noves contractacions per poder oferir qualitat assistencial

20/09/2021

Concentracions a Palma per desbloquejar les negociacions del conveni estatal de la dependència

Redacció

Comissions Obreres anuncia mobilitzacions per demà i dimarts que ve amb l’objectiu de desbloquejar les negociacions del vuitè Conveni estatal de la dependència, que continua estancat d’ençà del 2019. A les Balears, aproximadament uns 2.000 treballadors de residències privades i concertades de gent gran se’n veuen afectats.

El sector demana millores salarials, ja que en molts casos no arriben als mil euros de sou, però també volen que s’ajustin les ràtios i les noves contractacions per poder oferir la qualitat assistencial que mereixen els usuaris i prevenir les malalties derivades de la càrrega laboral. “A vegades, et demanen dos minuts per conversar o estar amb ells i no pots, perquè en tens 20 més a darrere”, explica Maria del Carmen Jover, delegada de CCOO i treballadora d’una de les residències. Aquestes situacions deriven en càrregues emocionals fortes i “molta gent opta per deixar la feina”, explica Jover.

En aquestes reivindicacions s’hi afegeix també la demanda de mesures de conciliació de la vida laboral i la familiar.
Aquests són els motius que exposa la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris per convocar concentracions a Palma. Les dues primeres són immediates: aquest dimarts 21 de setembre a les 11.00 hores es concentraran a la plaça Espanya i el pròxim dimarts 28 de setembre ho faran davant la Conselleria d’Afers Socials.

20/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-ib3-top1'); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-ib3-skyleft'); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-ib3-skyright'); });