X

Conclou l’anàlisi forense entorn del ciberatac a l’Ajuntament de Calvià

S'ha detectat que les dades de la ciutadania i el personal municipal podrien haver-se vist compromeses

26/01/2024

Javi Pujol

Continuen les tasques de resposta entorn del ciberatac a l’Ajuntament de Calvià. L’anàlisi forense ha finalitzat, i conclou que la intrusió es deu a l’explotació d’una vulnerabilitat a les tecnologies existents a l’Ajuntament. D’aquesta manera l’empresa encarregada de l’anàlisi, descarta que la causa sigui un atac d’enginyeria social. “Totes les empreses públiques són plenes de tecnologia, una d’aquestes peces tenia una vulnerabilitat i els dolents varen ser capaços d’explotar-la i vulnerar la seva seguretat”, explica Miguel Lubián, CEO de l’empresa encarregada de la investigació,

Pel que fa a l’impacte, s’ha detectat que les dades de la ciutadania i el personal municipal podrien haver-se vist compromeses. En cas que així fos, queda determinar quin seria l’abast d’aquesta vulneració. “No és el mateix que es vulnerin col·lectius vinculats a serveis socials, o policia local, que altres col·lectius on potser no hi ha dades personals”, aclareix.

En un termini no superior a 30 dies hàbils, es remetrà un informe a l’Agència Espanyola de Protecció de dades perquè avaluï la gestió de l’incident. Durant el mes de febrer, i de manera progressiva, s’espera que l’Ajuntament recuperi la normalitat.

26/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris