X

Condemnat un jihadista per dibuixar una bandera de Daesh a la presó de Palma

L'Audiència Nacional el condemna a set anys i mig de presó per captació i adoctrinament terrorista

10/03/2024

Condemnat un jihadista per dibuixar una bandera de Daesh a la presó de Palma

Un agent de la Policia Nacional a l'entrada de l'Audiència Nacional a Madrid. Fernando Sánchez / Europa Press

L’Audiència Nacional ha condemnat a set anys i mig de presó per captació i adoctrinament terroristaKarim Abdeselam Mohamed, un pres que va dibuixar la bandera de Daesh al pati de la presó de Palma on estava ingressat complint condemna per una altra causa l’any 2017.

La sentència el situa com a integrant d’una xarxa en presons, juntament amb un altre intern Mohamed El Gharbi, que funcionaria com una mena de front jihadista que van constituir per a unir presos que estaven condemnats per delictes relacionats amb el terrorisme islamista.

Segons recull la sentència, Karim Abdeselam Mohamed –conegut com ‘Marquitos‘ i de nacionalitat espanyola– va ingressar a la presó el 2013 i va ser condemnat el 2016 a 12 anys de presó per crear una organització per a enviar combatents a Síria, a la branca iraquiana d’Al-Qaeda i Jhabat Al Nusrah.

Així, Karim Abdeselam va coincidir en diversos centres penitenciaris a Espanya amb El Gharbi, i tots dos van mantenir contacte per carta amb el propòsit de cohesionar als interns jihadistes per a garantir que no abandonessin la lluita jihadista. Per a això feien servir textos religiosos, càntics, banderes i emblemes.

El Gharbi va traslladar a ‘Marquitos‘ instruccions d’un altre acusat –que no ha pogut ser jutjat perquè no ha estat localitzat– per a organitzar un “programa de pati” on els presos islamistes es mantindrien apartats de la resta per a memoritzar l’Alcorà, fer esport, resar o repetir càntics religiosos.

10/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris