societat

Condemnen dos homes per mantenir relacions sexuals amb menors tutelades a canvi de diners

L'home espanyol, condemnat a dos anys de presó, les obligava a mantenir pràctiques sado i fetitxistes


L’Audiència Provincial de Balears han condemnat aquest dissabte, a Palma, dos homes, un de nacionalitat espanyola i un altre d’origen nigerià, per la seva implicació en delictes de corrupció de menors tutelades.

El Tribunal considera provat a la sentència que l’home espanyol s’havia relacionat des de 2019 fins a l’actualitat, amb menors d’edat, amb les quals concertava cites pel mòbil, a través d’una altra menor d’edat, amiga d’aquelles. L’home de 64 anys ha estat condemnat a dos anys de presó, després d’haver reconegut que diverses vegades va donar a les víctimes bitllets de 20 o 50 euros o els va convidar a sopar o al cinema, a canvi de pràctiques sado i fetitxistes, en les quals ell actuava com a ‘esclau’ i les noies com les seves ‘mestresses’.

A més, la Sala li ha prohibit acostar-se a menys de 300 metres i comunicar-se per qualsevol mitjà amb les víctimes. També li ha imposat sotmetre’s a un programa formatiu d’educació sexual; li ha condemnat al pagament de 5.000 euros en concepte de responsabilitat civil i al pagament de la meitat de les costes.

D’altra banda, la Sala considera provat que l’home de 39 anys i origen nigerià ha mantingut contactes amb menors d’edat durant 2019 i fins a la data de la seva detenció. Així, la sentència assenyala que en mesos anteriors a la seva detenció es va relacionar amb una menor, a qui va proposar mantenir relacions sexuals a canvi de diners. No obstant això, ella no va acceptar. A més, quan estaven junts consumien droga que ell proporcionava. L’Audiència de Palma també considera provat que l’home d’origen nigerià va mantenir trobades amb altres menors, entre elles, una menor de 14 anys d’edat.

Per tots aquests motius, ha estat condemnat a vuit anys i sis mesos de presó,  així com a vuit anys de llibertat vigilada. També haurà de pagar a cadascuna de les víctimes, 2.500 euros en concepte de danys morals i a pagar les 4/5 parts de la meitat de les costes.

Un dels magistrats del Tribunal ha emès un vot particular en el qual, malgrat no discrepar dels fets provats, considera que aquesta condemna hauria de ser de quatre anys i tres mesos de presó.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La Policia intervé un botellot amb 12 persones a la zona de ses Feixes, a Vila

En total, els agents han interposat 24 actes contra els assistents que no duien mascareta obligatòria i bevien alcohol a...

Més de 22 mil persones ja han completat el procés de vacunació contra la Covid a Balears

260 docents es varen vacunar ahir a Eivissa i aquest cap de setmana, la vacunació continua al punt Covid Esprés...

Cinc candidats per plaça a les oposicions educatives de 2021

4.005 aspirants s'han inscrit a Mallorca, 621 a Eivissa, 426 a Menorca i 38 a Formentera

El Consell de Menorca va atendre l’any passat el doble d’intervencions per problemes d’habitatge

L'administració insular ha obert una nova oficina d'habitatge a Maó, fet que genera confusió amb l'IBAVI