societat

Confinament, factor de risc per a les víctimes de violència masclista

Els telèfons d'atenció i els jutjats de violència de gènere continuen operatius durant l'Estat d'Alarma

Confinament%2C+factor+de+risc+per+a+les+v%C3%ADctimes+de+viol%C3%A8ncia+masclista

El confinament pot augmentar els riscos per a les dones que pateixen violències masclistes. Així ho alerta el Col·legi de Psicologia, que incideix en l’augment de la vulnerabilitat de les víctimes de violència de gènere, tant dones com menors, que es troben aïllades convivint a casa amb els seus agressors. Cal recordar que els telèfons d’atenció i els jutjats en violència de gènere continuen operatius durant el confinament.

“Casa” no és sempre un espai segur. Però amb el confinament decretat per l’estat d’alarma, la casa esdevé un espai de risc per a moltes dones i menors que conviuen amb els seus agressors. Segons els psicòlegs, amb l’aïllament també s’incrementa el control dels agressors cap a les víctimes. Davant la pandèmia, les institucions han reforçat els serveis d’atenció per a víctimes. L’IBDona manté l’assistència jurídica i psicològica i, a partir de la setmana que ve, habilitarà un servei de Whatsapp per a emergències. Recalquen l’especial vulnerabilitat de les dones majors de 65 anys, un col·lectiu que, segons les darreres estadístiques, tarda 15 anys a denunciar la seva situació.

Els consells insulars han adequat les cases d’acollida en cas que hi hagi casos positius de Covid-19. També s’ofereix atenció psicològica individualitzada i es reforça el telèfon d’atenció a víctimes: 971 59 82 05.

Aquesta setmana el Ministeri ha aprovat un Pla de contingència Contra la Violència de Gènere per minimitzar els riscos. S’habilitarà un sistema d’alerta instantània amb geolocalització i un xat d’assistència psicològica.

Amb tot, experts i institucions recorden que les violències masclistes són una qüestió pública i apel·len a la responsabilitat social de denunciar aquestes situacions davant qualsevol sospita.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Favàritx només és accessible des d’aquest dissabte en autobús

La decisió del Consell d'avançar en onze dies l'entrada en servei del transport públic ha provocat el caos circulatori a...

Les pluges més molestes, les de fang

Els negocis de rentar cotxes han tengut un bon dia

“Mou-te” una forma de fomentar el desenvolupament físic i social a la segona i tercera edat

Funciona a 15 municipis amb manco de 4.000 habitants a Mallorca

Els experts alerten als joves de no incórrer en conductes de risc per les festes “perdudes”

La pandèmia, segons projecte jove, ha repercutit en una reducció en el consum de drogues i alcohol