societat

Confinament, factor de risc per a les víctimes de violència masclista

Els telèfons d'atenció i els jutjats de violència de gènere continuen operatius durant l'Estat d'Alarma

Confinament%2C+factor+de+risc+per+a+les+v%C3%ADctimes+de+viol%C3%A8ncia+masclista

El confinament pot augmentar els riscos per a les dones que pateixen violències masclistes. Així ho alerta el Col·legi de Psicologia, que incideix en l’augment de la vulnerabilitat de les víctimes de violència de gènere, tant dones com menors, que es troben aïllades convivint a casa amb els seus agressors. Cal recordar que els telèfons d’atenció i els jutjats en violència de gènere continuen operatius durant el confinament.

“Casa” no és sempre un espai segur. Però amb el confinament decretat per l’estat d’alarma, la casa esdevé un espai de risc per a moltes dones i menors que conviuen amb els seus agressors. Segons els psicòlegs, amb l’aïllament també s’incrementa el control dels agressors cap a les víctimes. Davant la pandèmia, les institucions han reforçat els serveis d’atenció per a víctimes. L’IBDona manté l’assistència jurídica i psicològica i, a partir de la setmana que ve, habilitarà un servei de Whatsapp per a emergències. Recalquen l’especial vulnerabilitat de les dones majors de 65 anys, un col·lectiu que, segons les darreres estadístiques, tarda 15 anys a denunciar la seva situació.

Els consells insulars han adequat les cases d’acollida en cas que hi hagi casos positius de Covid-19. També s’ofereix atenció psicològica individualitzada i es reforça el telèfon d’atenció a víctimes: 971 59 82 05.

Aquesta setmana el Ministeri ha aprovat un Pla de contingència Contra la Violència de Gènere per minimitzar els riscos. S’habilitarà un sistema d’alerta instantània amb geolocalització i un xat d’assistència psicològica.

Amb tot, experts i institucions recorden que les violències masclistes són una qüestió pública i apel·len a la responsabilitat social de denunciar aquestes situacions davant qualsevol sospita.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Bussos del Club Nàutic Ciutadella inspeccionen el ‘Francisquita’, que naufragà fa set dècades a Punta Nati

Juntament amb el 'Malakoff' i el 'Santa Clara', un dels vaixells amb més història que romanen submergits en el litoral...

El Consell de Menorca manté la proposta d’amnistia per als hortals il·legals que superen els 90m2

L'Associació d'Hortals de Menorca demana que es paralitzin els més de mil expedients oberts a propietaris

Concentració a Palma contra la inhabilitació de Quim Torra

Una trentena de persones han mostrat el seu rebuig

Comencen les tasques d’excavació a la finca de Salma, al coll d’Artà

Les tasques, incloses dins el segon pla de fosses del Govern, s'allargaran fins aquest divendres