societat

Confirmat el sisè cas positiu de coronavirus a Mallorca

Els dos casos ingressats a Inca són, ara per ara, asimptomàtics igual que la dona ingressada a Son Llàtzer

Confirmat+el+sis%C3%A8+cas+positiu+de+coronavirus+a+Mallorca

Confirmat el sisè cas positiu de coronavirus a Mallorca. Es tracta de la parella de la dona que ingressà dilluns ja contagiada de Covid-19. L’home es troba aïllat a l’Hospital de Son Llàtzer. És el primer cas en què el contagi s’ha produït a Mallorca. Els altres 5 s’havien infectat fora de l’illa a llocs de risc.

És el resultat de l’estudi de contactes que du a terme el servei de Salut Pública. En aquest cas, l’home de la dona ingressada a Son Llàtzer s’ha contagiat. L’home ha començat a tenir malestar general i unes dècimes de febre i després de fer-li la prova per detectar el Covid-19 ha donat positiu, per la qual cosa ha quedat ingressat en aïllament a Son Llàtzer. És la primera persona a les Illes que s’ha infectat aquí, però no es considera un contagi comunitari sinó un contagi probable en conviure amb una persona contagiada.

De les altres cinc persones ingressades a aïllament, la dona de Son Espases evoluciona positivament tot i que encara no ha donat negatiu a cap prova. Els dos casos ingressats a Inca són, ara per ara, asimptomàtics igual que la dona ingressada a Son Llàtzer a principis d’aquesta setmana. S’han posat en funcionament les unitats d’atenció primària que s’encarregaran dels pacients que un pic donats d’alta necessitin atenció sanitària, també de la vigilància activa de casos en investigació amb símptomes lleus i dels casos probables als seus docimicilis. Són dues unitats a Palma, una a Inca i l’altre a Manacor. A Menorca hi ha un altre i aviat ho faran les d’Eivissa i Formentera. Ara mateix, hi ha una trentena de persones a les Illes en investigació. Majoritàriament a Mallorca. Cinc d’elles són contactes de persones infectades a la península, però que resideixen a les Illes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

900 112 003: telèfon d’atenció psicològica en temps de confinament pel Covid-19

És una iniciativa del Govern i del Col.legi de Psicòlegs per atendre les persones que necessiten qualque tipus de suport...

Les associacions de consumidors asseguren que es pot demanar el retorn de les quotes de gimnasos i acadèmies

Els empresaris pensen que la fi del confinament no significarà la recuperació, perquè els serveis que ofereixen no són bàsics

Panades a domicili durant el confinament

Els forns s'adapten així a la nova situació

Més de 600 actes administratives per desobediència a les Illes

La majoria s'han aixecat aquests dies a gent que es trobava a la via pública sense cap classe de justificació