societat

Confirmat el sisè cas positiu de coronavirus a Mallorca

Els dos casos ingressats a Inca són, ara per ara, asimptomàtics igual que la dona ingressada a Son Llàtzer

Confirmat+el+sis%C3%A8+cas+positiu+de+coronavirus+a+Mallorca

Confirmat el sisè cas positiu de coronavirus a Mallorca. Es tracta de la parella de la dona que ingressà dilluns ja contagiada de Covid-19. L’home es troba aïllat a l’Hospital de Son Llàtzer. És el primer cas en què el contagi s’ha produït a Mallorca. Els altres 5 s’havien infectat fora de l’illa a llocs de risc.

És el resultat de l’estudi de contactes que du a terme el servei de Salut Pública. En aquest cas, l’home de la dona ingressada a Son Llàtzer s’ha contagiat. L’home ha començat a tenir malestar general i unes dècimes de febre i després de fer-li la prova per detectar el Covid-19 ha donat positiu, per la qual cosa ha quedat ingressat en aïllament a Son Llàtzer. És la primera persona a les Illes que s’ha infectat aquí, però no es considera un contagi comunitari sinó un contagi probable en conviure amb una persona contagiada.

De les altres cinc persones ingressades a aïllament, la dona de Son Espases evoluciona positivament tot i que encara no ha donat negatiu a cap prova. Els dos casos ingressats a Inca són, ara per ara, asimptomàtics igual que la dona ingressada a Son Llàtzer a principis d’aquesta setmana. S’han posat en funcionament les unitats d’atenció primària que s’encarregaran dels pacients que un pic donats d’alta necessitin atenció sanitària, també de la vigilància activa de casos en investigació amb símptomes lleus i dels casos probables als seus docimicilis. Són dues unitats a Palma, una a Inca i l’altre a Manacor. A Menorca hi ha un altre i aviat ho faran les d’Eivissa i Formentera. Ara mateix, hi ha una trentena de persones a les Illes en investigació. Majoritàriament a Mallorca. Cinc d’elles són contactes de persones infectades a la península, però que resideixen a les Illes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les discoteques no podran obrir a la fase 3

La decisió del govern central ha sorprès al sector, que assegura que estan preparats per obrir complint les condicions sanitàries necessàries

El Govern estudia com adaptar la renda social garantida

La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, assegura que l'ajuda autonòmica serà compatible amb l'ingrés mínim vital del Govern central

Tranquil·litat el primer dissabte de platja a Calvià

L'Ajuntament posa el focus en les platges petites per controlar l'aforament

El 70% dels contagis de COVID-19 detectats a les Balears aquest mes són asimptomàtics

El mes passat, els asimptomàtics suposaven només un 19 per cent dels nous contagis