X

Confisquen 300 quilos de cocaïna en un vaixell entre Mallorca i Eivissa

Investigaven fa dos anys els arrestats, que vivien a Mallorca i duien un alt nivell de vida

20/08/2018

Confisquen 300 quilos de cocaïna en un vaixell entre Mallorca i Eivissa

300 quilos de cocaïna de màxima puresa venguda des de Colòmbia han estat confiscats pels agents de Vigilància Duanera aquest dilluns. Els han descarregat del iot de luxe on viatjaven, que va ser interceptat a 40 milles de la costa d’Eivissa la matinada del diumenge. Els agents visqueren moments de molta tensió quan abordaren l’embarcació. A dins hi viatjaven 5 persones, que intentaven introduir la droga a Espanya.

Feia dos anys que els agents investigaven els arrestats. Vivien a Mallorca, on tenien amarrat el iot. Els va cridar l’atenció l’alt nivell de vida que duien. Ara s’investiguen els elements patrimonials dels arrestats a paradisos fiscals, entre d’altres. La resta de l’organització espera ser detinguda a Holanda. El mètode utilitzat per transportar la droga és l’anomenat ‘Drop off’.

La cocaïna es va llençar des d’un vaixell regular de càrrega i l’havien de recollir els detinguts. Aquest sistema d’entrega de droga és el mateix que va fallar el 2016 a una altra banda criminal. Varen llançar els fardells a la mar, però van fallar els localitzadors de les bosses i 139 quilos de cocaïna varen començar a aparèixer dins diversos paquets a diferents punts de les balears.

La d’avui és una de les intervencions de droga més elevades que s’han decomissat però no és la més grossa. L’abril del 2010, es decomissaren 814 quilos de cocaïna i 15.000 d’èxtasi destinats a Eivissa amagats en aquest camió i el 2006 s’intervengueren més de 880 quilos d’aquesta droga a Eivissa.

20/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT