L'empresa diu que no pot garantir el servei per la falta de personal que vulgui canviar de torn
Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) va suspendre el 30 de novembre, i fins a nou avís, els bitllets en grup. “Amb el conflicte tothom s’agafa els torns a retxa i no els vol moure gens… No ens podem permetre no poder prestar el servei”, argumenta el gerent de l’empresa pública, Mateu Capellà, en relació a l’enfrontament amb la part laboral que reclama més transparència i garanties de la viabilitat del servei i els seus llocs de feina. “La gent està farta que les previsions de la cobertura del servei es facin en funció de les hores extra, improvisant en el dia a dia, fet que nosaltres consideram que fa evident que s’ha de contractar més personal”, diu Ricardo Mas, president del Comitè d’Empresa en concretar que es demana als treballadors renúncies i canvis dels seus dies de descans.
No poder fer ús del tren per les sortides extraescolars pot perjudicar els centres “a l’hora de planificar-les”, assenyala Albert Lobo, president de la Federació d’Associacions de Pares i Mares (FAPA), per a qui també pot suposar un perjudici “per a les famílies” si s’ha de contractar un servei discreccional. Sense tren, els escolars tenen l’alternativa dels busos del TIB per desplaçar-se en les sortides (el bitllet és gratuït en ambdós casos per als menors de 16 anys).
L’any passat, Serveis Ferroviaris de Mallorca va transportar amb bitllets de grup 9.202 viatgers, la majoria alumnes d’escoles i instituts. El 2020, 11.856 .
Segons fonts de la Guàrdia Civil, el succés ha ocorregut a les 17.45 hores en un establiment de menjar tradicional molt conegut
Es tracta d'un britànic de 40 anys