societat

Confusió entre els clubs esportius sobre l’obligatorietat de vacunar els majors de 12 anys

Un missatge del Govern a les xarxes diu que els que aquells que entrenin o competeixin hauran d'estar vacunats a partir de setembre


“A partir de setembre, els majors de 12 anys hauran d’estar vacunats per participar en entrenaments o competicions”. És el missatge que va penjar el Govern a les xarxes socials i que ha generat confusió entre els equips d’esport base. “Hi ha pares que han telefonat per demanar si vacunar-se és obligatori o no”, explica Paco Franco, tercer vicepresident de la Federació de Bàsquet de les Illes. “Hi ha de tot. Pares que no duran els fills si els companys no estan vacunats i d’altres que no volen que sigui obligatori. La majoria, però, ja s’han inoculat o estan a punt de fer-ho”.

Alguns pares, en canvi, amenacen de desapuntar els fills dels clubs de bàsquet si la vacunació és obligatòria. Una situació que no es repeteix a la Federació de Futbol de les Illes, segons el seu president, Miquel Bestard. Cap dels 19.000 jugadors federats majors de 12 anys ha telefonat per queixar-se. Bestard diu que ell va enviar una carta a tots els clubs animant a la vacunació i que “ha estat un èxit total”.

Aquestes federacions esportives donen suport al Govern per controlar els contagis en la pràctica d’aquests esports. En el cas de la de Bàsquet, sempre que vacunar-se no suposi una obligatorietat. L’executiu esclareix que encara no hi ha res aprovat. S’estudia demanar la vaccinació per entrenar i competir o, com a alternativa, haver de presentar una prova negativa de la covid. Dijous hi ha una reunió a la Conselleria d’Afers Socials i Esports amb les federacions esportives per abordar aquesta qüestió.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La restauració de Santa Eulària no podrà utilitzar l’espai cedit en zona blava a partir del 2 de novembre

Palma i Manacor han estat els primes punts de Balears on s'ha retirat la mesura, ja aquest octubre

Un centenar d’illencs iniciaren tractament per addicció al joc el 2020

Els homes tendeixen a iniciar-se en el joc en edats més primerenques que les dones

La supressió del pas a nivell de Sa Farinera a Marratxí més a prop de ser realitat

S'està construint una galeria subterrània perquè els vianants no hagin de travessar les vies del tren

Palma sembrarà entre 20 i 30 arbres cada setmana

Començarà per les zones que més arbrat han perdut