societat

Consell d’Eivissa i Red Eléctrica analitzen la transició elèctrica a les Pitiüses

Els presidents d'ambdues parts coincideixen que l'aportació dels enllaços Eivissa-Formentera i Eivissa-Mallorca en són els punts forts

Consell+d%27Eivissa+i+Red+El%C3%A9ctrica+analitzen+la+transici%C3%B3+el%C3%A8ctrica+a+les+Piti%C3%BCses

Han qualificat d’excel·lent l’avanç del projecte del nou enllaç de 132 kv entre les Pitiüses, que connectarà la subestació de Torrent, a Eivissa, amb la des Ca Marí, a Formentera.
Els seus traçats, terrestre i marí, estan en fase d’avaluació ambiental i de tramitació administrativa a Madrid; i mentre, el Govern Balear ja ha autoritzat l’ampliació de la de Torrent, i la construcció d’una nova a Formentera. Un enllaç entre les Pitiüses que proporcionarà un subministrament estable per a Formentera, ja que per si mateix abastiria el consum elèctric de tota l’illa.

Per altra banda, des de la posada en marxa de l’enllaç Eivissa-Mallorca no s’ha registrat cap afectació en el subministrament, en contraposició a la quinzena que podia haver-hi anualment. Un enllaç que en 2020 ha cobert una mitjana del 80% de la demanda, arribant puntualment a cobrir el 100%. Una connexió que fa arribar a Eivissa un subministrament amb part d’energies renovables procedents de l’enllaç Mallorca-Península, una dada ressenyable, ja que Eivissa és l’illa amb menor presència de renovables.

També s’han donat a conèixer detalls de l’avanç d’altres projectes que la companyia realitza a Eivissa com: la xarxa de transport elèctric de l’anomenat ‘Eix Sud’, que vol garantir un subministrament segur per a vehicles evitant sobrecàrregues.

Una sèrie d’actuacions considerades prioritàries, recollides ja a la Planificació Energètica 2015-2020.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Habilitats set punts a les Illes per a tramitar el Certificat Covid Digital presencialment

A partir del primer de juliol, el certificat permetrà la lliure mobilitat dels ciutadans entre els països de la Unió...

Èxit de participació a Menorca durant la ruta de l’hamburguesa

L'únic requisit era utilitzar com a ingredient la carn de vaca vermella menorquina

Malestar entre illencs provinents de València obligats a presentar un test d’antigen

Els viatgers, siguin residents o no, provinents del País Valencià no necessiten presentar cap prova negativa perquè la comunitat està...