X

Consell ja cobra per recarregar els vehicles elèctrics

Aquest poble i l'Hospital Mateu Orfila de Maó prenen part en una prova pilot de cobrament que durarà un mes

04/12/2023

Consell ja cobra per recarregar els vehicles elèctrics

Consell s’ha convertit avui en el primer municipi de les Balears que cobra per recarregar els vehicles elèctrics. Aquest poble, juntament amb l’Hospital Mateu Orfila de Maó, que depèn del Govern, formen part d’una prova pilot que té per objectiu avaluar l’aplicació de la mesura arreu de les Illes.

Carregar el cotxe a Consell costa a partir d’avui 25 cèntims l’hora, les tres primeres hores, i 3 euros a partir de la quarta. Fins ara, el cost de l’energia consumida pels 10 punts de recàrrega municipals l’assumia íntegrament l’Ajuntament, que es veia obligat a abonar entre 5.000 i 6.000 euros cada mes per aquest concepte.

La prova pilot durarà aproximadament un mes, i l’objectiu és que el cobrament s’estengui als prop de 400 punts de recàrrega que gestiona la MELIB, arreu de les Illes. La decisió de cobrar és dels ajuntaments, que ho han d’incorporar a les seves ordenances municipals.

La gestió dels cobraments la du a terme l’Institut Balear de l’Energia que retornarà als ajuntaments l’import de la factura elèctrica que paguen de les seves arques des que varen entrar en servei els punts de recàrrega.

04/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris