política

El Consell de Mallorca admet que Petit Deià pot condicionar la UNESCO

En joc, la declaració de la Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat


El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, admet que les obres de la urbanització Petit Deià poden posar en perill la declaració de la serra de Tramuntana com a patrimoni de la humanitat. El projecte, que té el vist-i-plau de l’Ajuntament i de la mateixa institució insular, preveu alçar vint-i-un  habitatges de luxe al municipi. Al marge del rebuig d’entitats ecologistes i veïns de la zona, la construcció també ha rebut un toc d’atenció per part del Consell Internacional de Monuments i Llocs (ICOMOS), dependent de la UNESCO, que ha alertat de l’elevada pressió humana que pot suposar la urbanització.

Un advertiment que ha acceptat Miquel Ensenyat, malgrat no estar d’acord amb el gruix de l’informe, que considera esbiaixat i allunyat de la realitat. Manté el president insular que hi ha altres perills que poden afectar la declaració de la UNESCO i que no han estat recollits per l’organisme. “Curiosament, aquesta carta no fa referència a altres amenaces com les instal·lacions que ha fet Red Eléctrica Española amb el consentiment del Ministeri dins Son Puig, que suposen una bofetada al paisatge i una agressió prou important per a la Serra. El mateix que la urbanització Petit Deià, que sí que compta amb l’advertiment de la UNESCO, puntualitza Ensenyat.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Parlament insta al govern espanyol a retirar els obstacles de la zona de domini públic de la costa menorquina

Unes feines que, en un moment de precarietat laboral, s'oferiran a persones del sector que es trobin a l'atur

Xavier Pericay es dona de baixa de Ciutadans

El juliol de 2019, ja va dimitir de tots els seus càrrecs, al·legant motius personals

El PP presentarà esmenes al projecte dels PGE per reclamar diners per a infraestructures o turisme

La formació reclama les inversions del conveni de carreteres de Mallorca o de les depuradores d'aigües que ja estaven compromeses,...

MÉS per Mallorca critica Pedro Sánchez per no definir en què es poden gastar els doblers

Els ecosobiranistes volen sabre com els Ajuntaments podran gastar els romanents