mallorca

El Consell de Mallorca concedirà subvencions d’entre 600 a 1.800 euros per pimes i autònoms del sector cultural

Els ajuts serviran per donar liquiditat i puguin pagar despeses corrents, de gestió, assegurances o la quota d'autònom

Catalina Cladera i Bel Busquets en roda de premsa avui dimecres.


El Consell de Mallorca ha obert una convocatòria extraordinària d’ajudes d’entre 600 i 1.800 euros per a les petites i mitjanes empreses i autònoms del sector de la cultura, perquè puguin pagar les despeses que hagin assumit durant el període d’inactivitat per la crisi sanitària.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha detallat en una roda de premsa avui dimecres que poden beneficiar-se de les ajudes totes les empreses del sector amb menys de 10 treballadors i domicili social a Mallorca. Són per a compensar les despeses en els quals han incorregut durant el període d’inactivitat de l’estat d’alarma.

Sobre aquest “pla de xoc” per a ajudar a les empreses culturals, la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha explicat que la convocatòria s’ha treballat amb el sector per a determinar les seves necessitats.

Poden beneficiar-se pimes i autònoms que hagin estat donats d’alta els dos primers mesos d’enguany en el cens d’activitats econòmiques en els àmbits patrimonial, cultural o lingüístic.

La línia d’ajudes disposarà de 500.000 euros i les quanties que es concediran en funció del nombre de treballadors de l’empresa. Busquets ha detallat que, en el cas dels autònoms, l’ajuda seria de 600 euros; per a pimes de fins a 3 treballadors de 1.200, i per a aquelles entre 4 i 10 treballadors, l’ajuda serà de 1.800 euros.

La subvenció servirà per pagar despeses corrents d’aigua, llum, telèfon o lloguer, també serveis professionals com a assegurances o gestoria, despeses per lloguer de material per a activitats culturals o projectes parats per la crisi sanitària i també cobreix les quotes d’autònoms. S’ha de justificar la despesa realitzada.

Encara que no hi ha una estimació de possibles beneficiaris, el Consell ha tingut en compte per a convocar les ajudes “que el món de la cultura a grans trets està participada per empreses petites i mitjanes i per molts autònoms”, ha detallat Busquets.

La vicepresidenta ha recalcat que, encara que s’han ajornat molts esdeveniments i s’han anul·lat uns altres, hi ha un procés de creació i producció darrere de tots ells: “Per això el nostre compromís amb els autònoms i empreses és poder injectar-los liquiditat per a pal·liar els efectes de la crisi i que puguin estar a punt de reactivar-se quan el procés de la desescalada ho permeti”.

La vicepresidenta ha explicat que les ajudes seran àgils i, a mesura que es concedeixin, podran ser cobrades: “Subvenció concedida, subvenció cobrada”, ha destacat Busquets.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Palma sembrarà entre 20 i 30 arbres cada setmana

Començarà per les zones que més arbrat han perdut

Topada entre l’Ajuntament de Llucmajor i la Conselleria de Salut per la construcció del nou PAC

El batle, Eric Jareño, diu que no se'ls va informar de què haguéssin de tomar l'edifici actual i Salut els...

El ca llebrer protagonitza el cartell del Dijous Bo 2021

Inca ha escollit aquest imatge per convidar tothom a tornar a passejar per la fira

Els placers que despatxin productes d’agricultura ecològica als mercats de Calvià no pagaran taxa

Tots els grups han votat a favor de la proposta i a seguir bonificant tots els placers amb un 20%.