espanya

El Consell de Ministres analitza el pla de desescalada del confinament

El comitè tècnic de gestió del coronavirus es transformarà en el comitè tècnic per a la desescalada i Pedro Sánchez anunciarà aquest dimarts el Pla per a la Transició cap a una nova normalitat

El+Consell+de+Ministres+analitza+el+pla+de+desescalada+del+confinament

Després del permís per la sortida dels infants al carrer, una de les primeres mesures d’alleujament en l’estat d’alarma, el Consell de Ministres analitza aquest dinarts el pla de “desescalada” del confinament que l’Executiu de Pedro Sánchez ja ha avançat que serà “gradual” i “asimètric” entre els diferents territoris.

El Govern ja ha anunciat que a partir d’aquest dimecres el comitè tècnic de gestió del coronavirus es transformarà en el comitè tècnic per a la desescalada. Estarà presidit pel president, Pedro Sánchez, i participaran en ell els quatre vicepresidents i els quatre ministres amb autoritats delegades: el de Sanitat, Salvador Illa; d’Interior, Fernando Grande-Marlaska; de Defensa, Margarita Robles; i de Transports, José Luis Ábalos. A més també ho integraran la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero i la ministra de Treball, Yolanda Díaz.

Així mateix, assistiran a les seves reunions el director del Gabinet de la Presidència, el secretari General de la Presidència, el secretari d’Estat de Comunicació i el director de gabinet de la vicepresidència de Drets Socials.

Experts de les diferents disciplines serà l’encarregat d’analitzar com es tornarà a la normalitat des del confinament i d’establir les prioritats per a la tornada progressiva a la rutina, gràcies a l’assessorament de diversos professionals.

Aquest dimarts, el president del Govern, Pedro Sánchez, avançarà l’estratègia per a la desescalada o de l’anomenat Pla per a la Transició cap a una nova normalitat.

El pla començarà dissabte, dia 2, i s’anirà aplicant de manera progressiva durant el mes de maig i podria perllongar-se també durant el mes de juny. No s’aplicarà alhora a tot arreu, dependrà de la situació de cada territori. Serà un pla gradual i asimètric.

El que ja s’ha anunciat és que dissabte es podrà fer esport, de manera individual, i també es permetrà passejar amb les persones amb qui es conviu. Això inclou també la gent gran. El que es valora és si s’establiran unes franges horàries per evitar que surti tothom alhora.

També s’estudia com serà el retorn a la feina. Per evitar que coincideixi molta gent en hora punta es preveu que es faci amb horaris esglaonats. És una mesura pensada sobretot per a les grans ciutats. També es valora fomentar l’ús de vehicles particulars com cotxes, motos i bicicletes, perquè no hi hagi aglomeracions al transport públic.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La letalitat del virus disminueix segons Sanitat

El recompte oficial de víctimes mortals és de 27.128 persones

Alemanya retirarà la recomanació de no viatjar a Espanya

Aixecarà l'alerta per viatjar a tots els països de la Unió Europea el 15 de juny a excepció d'Espanya que ho farà el primer de juliol

El Congrés aprova la sisena pròrroga de l’estat d’alarma

Els Populars i VOX han carregat contra el president i la gestió del Govern de l'Estat de la crisi sanitària