política

Fina Santiago al Parlament: “No hi ha garanties que no es tornin a produir casos d’explotació sexual, però sí que ho podem detectar i actuar”

El Govern defensa la gestió al capdavant dels Centres de Menors, arran de la crisi generada pels casos d'explotació sexual de menors tutelats que recentment s'han conegut

Fina+Santiago+al+Parlament%3A+%22No+hi+ha+garanties+que+no+es+tornin+a+produir+casos+d%27explotaci%C3%B3+sexual%2C+per%C3%B2+s%C3%AD+que+ho+podem+detectar+i+actuar%22

La consellera d'Assumptes Socials, Fina Santiago, durant la seva compareixença al Parlament. /EFE-Atienza


La consellera d’Assumptes Socials, Fina Santiago, ha defensat aquest dimart al Parlament de les Illes Balears la gestió que fa el Govern dels centres de menors. Santiago ha assegurat que el seu departament ha actuat amb total contundència, acomiadant cinc treballadors que, des del 2016 havien tengut actituds inapropiades i greus amb joves tutelats per la comunitat.  La consellera compareix aquest dimarts a la Diputació Permanent del Parlament per a informar pels casos d’explotació sexual de menors tutelats i sobre els acomiadaments a empleats per conductes sexuals inapropiades en centres socioeducatius de menors judicialitzats.

Santiago ha defensat la gestió dels centres de menors que depenen del Govern. En aquest sentit,  ha afirmat que el seu departament ha actuat amb la màxima diligència davant aquest tipus de comportament. “No hi ha garanties que no es tornin a produir casos d’explotació sexual, però sí que ho podem detectar i actuar com hem fet aquests darrers quatre anys de legislatura”, ha dit.

També ha assegurat que s’han detectat cinc casos d’abusos als centres de menors del Govern i que ja s’han acomiadat tres educadors. Un d’aquests va acabar als jutjats, però finalment es va arxivar el cas.

Per la seva part, el president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, Javier de Juan, compareixerà divendres al ple del Consell de Mallorca per tractar els casos d’abusos a menors tutelats. Es tracta d’una sessió extraordinària a petició de l’equip de Govern.

La diputació permanent a petició del grup socialista ha retirat la petició de compareixença del president de l’IMAS Javier de Juan al Parlament. Així, De Juan només donarà les explicacions divendres en un ple extraordinari al Consell de Mallorca.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Carrió i Tur compareixeran al Parlament pels menors abusats

Hi han votat a favor totes les formacions menys Més per Mallorca, que s'ha abstingut

El Parlament Europeu creu que la modernització de l’aeroport de Palma és fer-lo més sostenible

Aposten per un progrés del turisme que no passi per fer creuers més i més grans

S’intensifica el seguiment de casos d’abusos sexuals a menors

També es destinaran més recursos a la formació dels professionals implicats i la sensibilització de la població

Sant Antoni descarta ampliar l’àrea afectada pel Decret Llei d’excessos

L'equip de govern ha votat en contra de la petició del grup PSOE-Reinicia per incloure-hi tot el nucli urbà