societat

Constituïda la Mesa del Vi de les Illes Balears

Alguns representants del sector del vi han proposat la creació d'una Denominació d'Origen Mallorca

Constitu%C3%AFda+la+Mesa+del+Vi+de+les+Illes+Balears

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha constituït la Mesa del Vi de les Illes Balears. El principal objectiu és impulsar el sector vitivinícola. Es tracta d’una eina de feina que ha estat presidida per la consellera Mae de la Concha, en la qual han estat representats els consells reguladors de les vuit marques de qualitat de vi de les Balears, com són DO Binissalem, DO Pla i Llevant la IGP Vi de la Terra de Mallorca i les altres cinc IGP. També hi ha assistit el Consell Balear de la Producció Agroecològica, Unió de Pagesos, Asaja, UPA-Aia, Agrame, Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears, l’Associació de Petits Cellers, l’Associació de Cellers de Santa Maria i els consells de Menorca, Eivissa i Formentera.

En aquesta primera trobada, s’hi han tractat les mesures del ministeri d’Agricultura per fer front a la crisi de la COVID-19. Es tracta d’una compensació econòmica per eliminar una quantitat específica de raïm i d’aquesta manera reduir el potencial productiu i afavorir l’eliminació d’excedents.

Una altra de les qüestions que s’ha tractat és el decret de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació per regular el potencial vitivinícola de les Illes Balears. Actualment ja s’han rebut les al·legacions a aquest decret, que té per objectiu posar límits a l’arribada de drets de plantació de vinya procedents d’altres comunitats autònomes.

D’altra banda, alguns representants del sector del vi han proposat la creació d’una Denominació d’Origen Mallorca.

La Mesa del Vi es reunirà una vegada al mes i treballarà en tres línies de feina: una més enfocada cap als productors, una altra cap al sector de la vinificació i una tercera de promoció i comercialització.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La Guàrdia Civil localitza una pastera amb set tripulants a bord a Cala Saona, Formentera

Amb aquesta, ja són 27 les pasteres que han arribat enguany a les Illes

Biòlegs de Menorca alerten sobre els perjudicis d’agafar petxines de les platges

Són font d'aliment per a animals i plantes i refugi per a moltes espècies com el caragol ermità

Víctor Madera: ‘Menorca té els valors bons per sobreviure a la crisi’

L'empresari sanitari ha participat al Fòrum Illa del Rei virtual juntament amb la filòloga Magdalena Vinent i la metgessa Elena...

Onze brots nous a les Illes, amb un total de 64 positius

El Govern es planteja restringir les sortides dels interns al centre de menors d'Es Pinaret, on s'han detectat quatre positius...