societat

Constituïda la Mesa del Vi de les Illes Balears

Alguns representants del sector del vi han proposat la creació d'una Denominació d'Origen Mallorca

Constitu%C3%AFda+la+Mesa+del+Vi+de+les+Illes+Balears

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha constituït la Mesa del Vi de les Illes Balears. El principal objectiu és impulsar el sector vitivinícola. Es tracta d’una eina de feina que ha estat presidida per la consellera Mae de la Concha, en la qual han estat representats els consells reguladors de les vuit marques de qualitat de vi de les Balears, com són DO Binissalem, DO Pla i Llevant la IGP Vi de la Terra de Mallorca i les altres cinc IGP. També hi ha assistit el Consell Balear de la Producció Agroecològica, Unió de Pagesos, Asaja, UPA-Aia, Agrame, Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears, l’Associació de Petits Cellers, l’Associació de Cellers de Santa Maria i els consells de Menorca, Eivissa i Formentera.

En aquesta primera trobada, s’hi han tractat les mesures del ministeri d’Agricultura per fer front a la crisi de la COVID-19. Es tracta d’una compensació econòmica per eliminar una quantitat específica de raïm i d’aquesta manera reduir el potencial productiu i afavorir l’eliminació d’excedents.

Una altra de les qüestions que s’ha tractat és el decret de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació per regular el potencial vitivinícola de les Illes Balears. Actualment ja s’han rebut les al·legacions a aquest decret, que té per objectiu posar límits a l’arribada de drets de plantació de vinya procedents d’altres comunitats autònomes.

D’altra banda, alguns representants del sector del vi han proposat la creació d’una Denominació d’Origen Mallorca.

La Mesa del Vi es reunirà una vegada al mes i treballarà en tres línies de feina: una més enfocada cap als productors, una altra cap al sector de la vinificació i una tercera de promoció i comercialització.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Més de 500 locals abaixaran les persianes a Menorca a finals de 2021

Les immobiliàries confien que l'interès de súbdits italians per establir-se a l'illa i obrir nous negocis pot ajudar a renovar...

Salvem Portocolom demana que el moll es restauri respectant els elements patrimonials

Ports de les Balears s'ha reunit aquest dimecres amb la plataforma per parlar de la reforma del Passeig

La troballa d’un aljub i unes murades púniques aturen part de les obres del Parador d’Eivissa

Aquestes troballes han obligat a modificar el projecte original

Queda prohibida per motius sanitaris la manifestació convocada per Resistencia Balear

Tot i que la Delegació del Govern central no l'ha autoritzada, els promotors mantenen la convocatòria