economia

Construeixen un edifici de pisos en 15 dies a Palma

Es munta amb planxes de fusta d'avet prefabricades a Catalunya


És el primer edifici d’aquestes característiques a les Illes. Un bloc de pisos amb una estructura de fusta i que estarà muntat en només dues setmanes a la barriada del Amanecer de Palma. De moment, ja està feta la planta baixa i ara col·loquen la base per a la primera planta.

Les planxes són d’avet que es cultiva a boscos sostenibles a Àustria, es prefabriquen a Catalunya i arriben a les Illes sobre camions en ferri. Una vegada acabats, els pisos tendran un consum energètic gairebé nul, segons explica José Antonio González, el CEO d’Arquima, l’empresa que els fabrica. Segons Gonzalez els habitatges necessitaran molt poca energia per escalfar-se i refredarse gràcies a l’aïllament i a un sistema de ventilació. Això, unit a un ús d’electrodomèstics eficients i llums LED aconsegurà que pràcticament no es consumeixi energia.

L’edifici tendrà onze pisos, quatre dels quals són dúplex, i tendran una superfície d’entre 80 i 130 metres quadrats. Gairebé tots tenen terrassa. Els habitatges es varen redissenyar durant el confinament per ampliar les zones exteriors. El seu preu oscil·la entre els 275.000 i 345.000 euros.

Avui, una parella de Palma els ha visitat. Aina Alomar i Guillem Alemany diuen que els agrada la barriada del Amanecer i asseguren que la proposta és sembla molt sostenible i molt diferent a les construccions tradicionals.

Sylvia Chaki, l’administradora de la promotora TSADKIEL, que va optar per aquesta classe de construcció, reconeix que és una aposta arriscada, però diu que varen voler fer la passa. Els va convèncer el fet que la barriada s’ha posat molt de moda entre els joves, conscienciats amb el medi ambient i la sostenibilitat. De fet, ja han venut cinc dels pisos que s’estan construint.

Aquesta casta de construccions són molt populars a Europa i, de cada vegada tenen més defensors a Espanya. Enguany, Arquima ha construït 10 cases amb aquesta estructura de fusta a Mallorca i en tenen comanades més per a l’any que ve.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Treballadors afectats pels ERTO protesten a Ciutadella pel retard en cobrar del SEPE

Diuen que el servei està col·lapsat i que els costa fins i tot ser atesos

Les obres visades a Mallorca cauen al 2020 després de cinc anys a l’alça

Els constructors insisteixen a reclamar més agilitat en la tramitació de llicències

La Mancomunitat del Pla contracten 108 treballadors a través de SOIB Reactiva

La majoria d'ofertes corresponen a peons d'obra pública, netejadors i administratius... però també hi entren perfils professionals com arxiver, tècnic...

L’excedent de vi dels cellers de les Illes afecta greument els petits productors

Litres i litres de vi mallorquí estan sense vendre. Les vinyes varen produir el que tocava, però sense turistes i...