X

Consum multa amb 150 milions a 4 aerolínies de baix cost per cobrar l’equipatge de mà

FACUA recorda que els consumidors tenen dret a reclamar la devolució d'aquests càrrecs extra

31/05/2024

Consum multa amb 150 milions a 4 aerolínies de baix cost per cobrar l’equipatge de mà

Imatge d'arxiu.

El Ministeri de Consum ha imposat a quatre aerolínies (Ryanair, Vueling, EasyJet i Volotea) una multa de 150 milions d’euros per cobrar als passatgers l’equipatge de mà, després de les denúncies rebudes per diferents associacions de consumidors, entre les quals FACUA, que recorda que els consumidors tenen dret a reclamar la devolució d’aquests càrrecs extra.

Fonts del Ministeri de Consum han confirmat a EFE que en l’estiu de 2023 es van obrir expedients a quatre aerolínies de baix cost davant les denúncies rebudes, per a investigar pràctiques considerades abusives. Entre les quals figurava cobrar un suplement per a la reserva de seients contigus per a acompanyar menors i persones dependents; falta de transparència en la informació precontractual sobre el preu final del servei; cobrar un suplement per l’equipatge de mà dels passatgers, i no permetre el pagament en metàl·lic a l’aeroport per aquests o altres serveis addicionals.

La sanció pot ser recorreguda, i una vegada esgotada aquesta via, les companyies poden recórrer als tribunals, indica la mateixa font. L’Associació de Línies Aèries (ALA), que aglutina el 85% del trànsit aeri a Espanya, rebutja la decisió de Consum, que implica prohibir el cobrament de la maleta de cabina que fan algunes companyies aèries. En un comunicat, ALA assenyala que això perjudicarà els consumidors, “en suprimir l’opció dels passatgers de contractar exactament el que necessitin”.

Notícies relacionades >

31/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT