X

Consum recorda que les compres per internet ofereixen les mateixes garanties

També aconsella "comprar en llocs virtuals segurs"

04/07/2018

Consum recorda que les compres per internet ofereixen les mateixes garanties

La Direcció General de Consum ha recordat aquest dimecres que els productes comprats per Internet tenen les mateixes garanties que els de les tendes físiques i ha aconsellat evitar el consumisme i comprar només el que realment es necessita.

Amb motiu de l’inici del període de rebaixes, la Direcció general de Consum de la Conselleria de Salut ha aconsellat en un comunicat mantenir una actitud sana per aprofitar les ofertes i realitzar un consum responsable.

En relació a les adquisicions per Internet en període de rebaixes, el director general de Consum, Francesc Dalmau, ha recordat que per a aquestes estan vigents “els mateixos drets que quan es fa la compra de manera tradicional” i aconsella “comprar en llocs virtuals segurs”.

La Direcció General de Consum sugereix planificar les compres, fer una llista abans d’anar de rebaixes, ser crítics amb la publicitat i no deixar-se dur pels missatges enganyosos. També recomana als consumidors sol·licitar informació al comerç sobre si s’accepten canvis o devolucions, ja que el venedor no té cap obligació de canviar el producte si està en perfecte estat, tret que així ho anunciï.

També és important conservar els comprovants de pagament, les etiquetes i les garanties, per poder-los utilitzar en cas d’haver de presentar una reclamació.

En quant a les obligacions dels comerços, la Direcció General recorda que els venedors no poden adquirir els productes especialment per vendre’ls en rebaixes sinó que el que s’ofereix en aquest període especial han de ser articles que hagin estat a la venda abans a un preu superior.

Els comerciants han d’indicar clarament el preu de venda anterior i el rebaixat, o bé ha de figurar el preu normal de venda i el percentatge de la rebaixa que s’aplicarà. Els preus han de figurar tant en els aparadors com a l’interior del comerç.

Quan s’anuncien rebaixes, aquestes han d’afectar almenys a la meitat dels productes oferts en l’establiment, sense perjudici que es pugui anunciar de cada article en concret, que ha de ser identificat i diferenciat degudament de la resta.

Els productes rebaixats han d’estar diferenciats d’altres vendes a preus inferiors als habituals, com els articles en liquidació, els saldos o les ofertes especials. En cap cas, els productes que es venen en rebaixes poden ser saldos, és a dir, articles que presenten alguna tara o defecte en la fabricació.

El comerciant ha d’acceptar els mitjans de pagament habituals entre els quals es troben les targetes de crèdit i no pot carregar un percentatge superior per l’ús de targetes de crèdit ni rebutjar la compra per aquest sistema si habitualment és utilitzat en el seu comerç. Els comerços han d’indicar que hi ha fulles de reclamacions.

04/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris