societat

Continua la desescalada: bars i restaurants ja poden obrir fins a les dues de la matinada

Entre les mesures de la desescalada que entren en vigor aquest dissabte està prevista la reobertura dels bars de copes i sales amb llicència de cafè concert

EFE


Aquest dissabte s’ha publicat al BOIB les noves mesures de desescalada aprovades aquest divendres en Consell de Govern, que permetran una major flexibilitat, sobretot pel que fa al sector de la restauració. A partir d’aquest dissabte, en exteriors, bars i restaurants podran estar al 100% de la seva capacitat, amb 12 persones com a màxim per taula. A més, es podrà fer ús de les barres tant per menjar com per beure, sempre que no hi hagi més de dues persones i fins a les 00h de la nit. En interiors, es podrà obrir al 50% de la capacitat, amb un màxim de 6 persones per taula. I pel que fa als horaris, s’allarguen: bars i restaurants podran obrir fins a les 2 de la matinada. També entre les mesures de la desescalada que entren en vigor aquest dissabte està prevista la reobertura dels bars de copes i sales amb llicència de cafè concert.

També es revisen a partir d’avui els horaris de les platges i parcs infantils. Podran estar oberts fins a les 12 de la nit i han de romandre tancats fins les 6 de la matinada, llevat que els Ajuntaments de cada municipi en qüestió decideixin alguna restricció horària diferent.

Més modificacions. Les celebracions socials, això vol dir, noces, batejos, comunions i altres ritus, com les vetlles als difunts, es poden celebrar tant en interiors com en exteriors sempre que no se superi el 50 per cent de la cabuda de l’establiment. Això sí, els assistents en aquests actes han de complir alguna d’aquestes condicions: estar vacunats amb pauta completa dins dels 8 mesos anteriors a la data de l’esdeveniment; si no duen la pauta completa, haver rebut la primera dosi de la vacuna almanco 15 dies abans de la celebració i com a molt 4 mesos abans; si no s’està vacunat, s’haurà de presentar un test d’antígens o una prova PCR.

Quant a les reunions socials i familiars, s’eliminen totes les restriccions, però des del Govern es recomana precaució i mantenir les mesures de prevenció, com l’ús de la mascareta en exteriors (fins al 26 de juny) i en interiors sempre, així com mantenir la distància de seguretat.


Et falta un estiu? La campanya del Govern per prevenir el consum d’alcohol entre els joves
Nova normativa per a la Platja de Palma: 10 persones màxim a les terrasses
La generació a la qui li falta un estiu: eufòria, alcohol i drogues

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Augmenta la pressió hospitalària a Mallorca: 6 persones més a planta

Quant a la campanya de vacunació, un 62,1% ja té la pauta de vacunació completa (643.269 persones) i un 72,9%...

31 migrants arriben al sud de Mallorca a bord de dues pasteres

Una de les embarcacions ha estat interceptada a la platja de la Colònia de Sant Jordi i l'altra navegava prop...

Salut avança a aquest cap de setmana l’administració de la segona dosi d’AstraZeneca

Les persones de 60 a 69 anys que tenen cita durant el mes d’agost poden avançar voluntàriament la vaccinació als...

Educació ajorna el tràmit d’ajudicació de places de docents interins per problemes tècnics

Segons la Conselleria, ja s'han adjudicat de manera provisional les 827 places de docents que han aprovat les últimes oposicions