X

Continua l’anticicló a les illes i l’estabilitat durant el cap de setmana

Les altes pressions ens acompanyen, amb sol, boires i suavitat ambiental, sobretot a les hores centrals del dia

27/12/2019

Continua l’anticicló a les illes i l’estabilitat durant el cap de setmana

Xesca Serra, Pollença

Les festes de Nadal s’estan caracteritzant per aquest temps anticiclònic i molt estable. Un potent anticicló s’ha instal·lat amb nosaltres i ens acompanyarà uns quants dies més. Aquest divendres les màximes s’han tornat a
enfilar fins als 21 º C a Son Servera, 19 º C a Llubí o 19 º C a Sant Joan de Labritja. En conjunt, valors d’entre 15 i 20 º C arreu de l’arxipèlag.

Dissabte començarem el cap de setmana amb una situació meteorològica molt semblant. El sol s’imposarà tot i que hauran ennigulat al centre de Mallorca i al nord d’Eivissa. La boira també farà acte de presència en aquestes illes, especialment a primeres hores i durant el matí. No es descarten boires marítimes o estrats de niguls baixos entre Mallorca i les Pitiüses. La mar estarà molt remoguda al nord de Menorca i de Mallorca amb vent de tramuntana amb cops moderats que provocarà àrees de forta maror i maregassa. A la resta de les illes, marejol a tot estirar maror. Les temperatures, tant mínimes com màximes, sense gaires canvis.

La segona part del cap de setmana serà una miqueta més ennigulada. S’esperen niguls més compactes a la Serra de Tramuntana on no es descarta alguna brusca aïllada i poc important. A la resta variabilitat amb estones de sol i de niguls. Les temperatures si fa no fa com les de dissabte i la mar i el vent perdent intensitat, encara que al nord de Menorca continuarà la forta maror.

Pel que fa a la setmana vinent i la nit de Cap d’Any, l’anticicló no té intenció de marxar i serà bastant tossut, garantint així sol amb estones de niguls, absència de precipitacions, temperatures diürnes prou suaus i nits fredes o bastant fresques cap a l’interior de les illes.

27/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT