Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

Continuam sumant nits tropicals

L'entrada contundent d'aire càlid continua gairebé sense variacions.


L’advecció d’aire càlid  que afecta tota la Mediterrània occidental i s’endinsa cap al nord d’Europa no ens deixa ni respirar ni dormir.  La temperatura mínima d’avui ha tornat a ser molt alta, nit tropical a vorera de mar i també a moltes estacions de l’interior.

 

L’explicació d’aquestes nits de calor intensa la trobam en aquests  dies llargs i  poques hores de fosca i en la influència marina a les zones litorals. Aquests dos factors expliquen la recurrència de nits tropicals. També hem de tenir en compte,  a una ciutat com Palma (avui mínima a Portopí de 23,9ºC),  l’efecte “illa de calor”  que influeix en aquesta persistència de nits amb temperatura mínima igual o superior a 20ºC
A més la normalitat climàtica nova, ha convertit les nits tropicals en una característica més de l’estiu del clima mediterrani.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Submergits dins un episodi de calor extrema

Durant les properes 48 h les temperatures seran notícia, tant les diürnes com les nocturnes. Podrem respirar a partir de diumenge.

Les altes temperatures eleven a “extrem” el risc d’incendi a les Balears

Durant el dia d'avui, es registraran màximes de 40ºC a l'interior de Mallorca i de 37ºC a Menorca i Eivissa

Mallorca, en alerta taronja per altes temperatures

A zones com el Pla i el Raiguer es podria arribar als 38ºC. El conjunt de les Balears registraran fins diumenge la punta de calor més destacable de l'estiu