X

Continua la recerca del submarí perdut al Canadà de viatges turístics a les restes del Titanic

L'embarcació va començar el seu descens el diumenge al matí i en manco de dues hores va perdre el contacte amb la superfície

20/06/2023

Continua la recerca del submarí perdut al Canadà de viatges turístics a les restes del Titanic

Sense rastre, de moment, del submarí Titan, desaparegut el passat diumenge en aigües canadenques, allà on s’enfonsà el Titanic el 1912, fa més de 120 anys. Les autoritats han informat que hi viatjaven cinc persones i que s’esgota el temps de capacitat d’oxigen per a casos d’emergència. Actius de la flota canadenca i dels Estats Units s’han desplegat a la zona per intentar localitzar-lo.

Titan és el nom del submarí que feia viatges turístics a les restes del vaixell enfonsat Titanic. L’embarcació, operada per la companyia Ocean Gate Expedition, va començar el seu descens el diumenge al matí i en manco de dues hores va perdre el contacte amb la superfície.

Les tasques de rescat, coordinades entre els actius dels Estats Units i del Canadà, es localitzen al sud de Sant Joan de Terranova i afronten dos desafiaments. El primer és el de la ubicació del submarí, que es trobaria perdut a 4.000 metres de profunditat.

“La ubicació de la recerca és d’aproximadament 900 milles a l’est de Cap Cod, a una profunditat aquàtica d’aproximadament tretze mil peus. És una àrea remota, per això és un desafiament realitzar aquest tipus de recerca”, ha explicat el contraalmirall de la Guàrdia Costera, John Mauger. 

El segon desafiament és el del temps, ja que, segons els experts, la capacitat d’oxigen del submarí és de 4 dies i, a hores d’ara, més de la meitat ja s’hauria esgotat.

Entre els tripulants desapareguts hi ha el pilot i quatre passatgers i es creu que entre ells també hi ha un aviador britànic, que havia publicat en xarxes socials el seu embarcament.

A l’operació, s’hi han unit un avió militar i un Boeing del Canadà capaç de detectar objectes submarins. L’objectiu, localitzar el Titan i obrir-lo des d’un vaixell d’abastament, ja que l’embarcació no es pot obrir des de dins.

20/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT