X

Continuen les tasques d’Emaya per evitar els vessaments a la mar

Les obres del col·lector afectaran el trànsit de l'avinguda de Gabriel Alomar.

21/05/2020

Continuen les tasques d’Emaya per evitar els vessaments a la mar

Les obres del col·lector que evitarà els vessaments a la mar a Palma arriben a les avingudes. Durant les pròximes cinc setmanes es treballarà a la intersecció entre l’avinguda de Gabriel Alomar i el carrer de Ricardo Ortega. Concretament es talla el primer tram del carrer de General Ricardo Ortega, entre l’avinguda i el carrer de Manuel Guasp, deixant només un accés per a un aparcament. Pel que fa a l’avinguda, es redueix el trànsit a dos carrils en cada sentit.

La primera fase de les obres consisteix en la construcció dels pilots del pou d’accés del punt de partida del col·lector. S’ha d’excavar fins a una fondària de 10 metres. La segona fase es realitzarà d’aquí a sis mesos, amb la intervenció de la tuneladora per realitzar el túnel del col·lector. Segons Ramon Perpinyà, president d’Emaya, les obres duraran fins a l’estiu de 2021, el que no permetrà evitar els vessaments fins d’aquí dos anys.

Aquestes tasques permetran desviar les aigües pluvials i residuals al dipòsit de laminació que s’executa també ara devora la depuradora del Coll d’en Rabassa (EDAR 2). Amb aquestes obres es podran evitar el 90% dels vessaments a la mar.

 

21/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris