societat

Continuen les tasques d’Emaya per evitar els vessaments a la mar

Les obres del col·lector afectaran el trànsit de l'avinguda de Gabriel Alomar.

Continuen+les+tasques+d%27Emaya+per+evitar+els+vessaments+a+la+mar

Les obres del col·lector que evitarà els vessaments a la mar a Palma arriben a les avingudes. Durant les pròximes cinc setmanes es treballarà a la intersecció entre l’avinguda de Gabriel Alomar i el carrer de Ricardo Ortega. Concretament es talla el primer tram del carrer de General Ricardo Ortega, entre l’avinguda i el carrer de Manuel Guasp, deixant només un accés per a un aparcament. Pel que fa a l’avinguda, es redueix el trànsit a dos carrils en cada sentit.

La primera fase de les obres consisteix en la construcció dels pilots del pou d’accés del punt de partida del col·lector. S’ha d’excavar fins a una fondària de 10 metres. La segona fase es realitzarà d’aquí a sis mesos, amb la intervenció de la tuneladora per realitzar el túnel del col·lector. Segons Ramon Perpinyà, president d’Emaya, les obres duraran fins a l’estiu de 2021, el que no permetrà evitar els vessaments fins d’aquí dos anys.

Aquestes tasques permetran desviar les aigües pluvials i residuals al dipòsit de laminació que s’executa també ara devora la depuradora del Coll d’en Rabassa (EDAR 2). Amb aquestes obres es podran evitar el 90% dels vessaments a la mar.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’IB-Salut, condemnat a pagar 350.000 als pares d’un nin que va néixer amb espina bífida

El TSJIB considera provat que els professionals de l'Hospital de Manacor que varen atendre la mare no varen detectar la...

Educació inverteix 22 milions d’euros en aules i competències digitals

La Conselleria cerca consolidar la digitalització de l'entorn educatiu i ajudar a cobrir les necessitats dels alumnes més vulnerables

Els antitaurins convoquen una protesta a la plaça de toros d’Inca, avui horabaixa

Protestaran per la correguda de toros que se celebrarà a les 19:30. És la primera que es fa a les...

El nombre de vols cau un 31% a Espanya en els últims dos anys

El país que registra una caiguda de moviments més important és el Regne Unit, amb un descens del 60% del...