economia

Les contractacions de Nadal enganxen amb les rebaixes i augmenten un 15%

Els sindicats de les Illes Balears adverteixen de la precarietat dels contractes

/EFE


Les Balears registren, amb la campanya de Nadal, una de les puntes de treball més importants de tot l’any. Comença al novembre, amb el Black Friday, i s’estén tot el gener amb les rebaixes. L’empresa de treball temporal Adecco calcula que aquests tres mesos a les Illes s’hauran contractat més de 5.200 empleats eventuals, un 15% més que l’any 2016.

Venedors, hostesses, animadors, teleoperadors i comercials són els més demandats, però també personal per cobrir la intensa activitat a bars i restaurants, així com aquella relacionada amb logística i transport. La majoria, amb un denominador comú: experiència prèvia, segons ha explicat el responsable comercial d’aquesta ETT, Miquel Gual, als informatius d’IB3 Ràdio. Pel que fa als salaris, Gual aprecia una millor retribució als treballadors gràcies a la renovació dels convenis col·lectius, i recorda que les empreses que facin les contractacions via empreses de treball temporal no poden pagar manco que als seus empleats fixos.

Així i tot, els sindicats adverteixen que habitualment solen ser contractacions precàries. Les plataformes de treballadors reclamen als empresaris que compleixin la llei. Des d’Inspecció de Treball, però, no es planifica cap acció extraordinària, més enllà de l’habitual. Per això, els sindicats es mostren vigilants perquè aquests treballadors eventuals no pateixin cap abús ni de caire salarial ni en les condicions de feina.

“Les polítiques actives d’aquesta comunitat autònoma funcionen però hi ha mancances, ja que hi ha diferents col·lectius que tenen dificultats per entrar al mercat laboral”, ha dit en una entrevista al programa ‘Al Dia‘ d’IB3 Ràdio el secretari general de CCOO Balears, José Luis García.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Èxit en la primera fira de la cervesa artesana de Can Picafort

La localitat ha estat també l'espai escollit perquè els jutges tastin algunes de les cerveses que participen a la sisena...

Exitosa fira de les oportunitats a Felanitx

Els venedors que hi han participat han aprofitat per treure tot l'stock pendent de vendre a l'estiu

Arranz insisteix en el certificat covid per eliminar restriccions a l’hostaleria i a l’oci nocturn

La mesa de diàleg social revisarà les mesures anticovid demà dilluns

10 dels 22 projectes que han participat a Decelera han aconseguit finançament

La trobada d'emprenedors, que ja ha arribat a la sisena edició, té per objectiu fer una pausa per reflexionar